Dagens Nyheter

1 dec. 2013

Nyhetsflödet söndag den 1 december

Vår tros främsta värdemätare
- Bength Gustafsons blogg - "När Judas skrev, att vi ska kämpa för den tro som en gång för alla har blivit meddelad åt de heliga”, (Judas v.3), så visste han vad han skrev om. Han visste, att den tron kommer att angripas och förlöjligas, bekämpas och förnekas. Men han visste också, att den kommer att sprida sig som en löpeld utöver hela världen och att det var värt att kämpa för den tron i varje tid och på varje plats."

Dubbelmoralen om våldet mot kvinnor
- Åke Wredén i Hemmets Vän - "Det skulle inte tas väl upp att i FN påpeka att en mycket stor del av våld mot kvinnor i Ryssland, och inte bara där, har med vodka att göra. FN-möten är inga nykterhetsmöten. Men även i många länder där samhällsdebatten är långt mer fri än i Ryssland är det väldig försagdhet om alkoholens roll som orsak till att kvinnor misshandlas eller utsätts för sexual­brott."

 En avfallen kyrka
- Debattinlägg i Kyrkans Tidning - "Till vår stora sorg ser vi att Svenska kyrkan under många årtionden alltmer avfallit från Guds ord. Trots många försök att få biskopar och kyrkomöten att besinna sig har förfallet accelererat. Vi kan inte längre se denna kyrka som en kristen kyrka.
Vi känner oss i dag, med saknad, främmande för fädernas lutherska kyrka som förr försvarat Guds ord, men som i dag river ner och bespottar detsamma.
Må Gud ännu leda vilsna själar till Kristi kyrka som Herren ännu leder!
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar