Dagens Nyheter

19 nov. 2015

Nyhetsflödet fredag den 20 november


Per Ewert: Normkritiken river ner utan att bygga upp
- Världen idag - Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS) släppte i fredags en rapport om det normkritiska projekt som tagit över allt fler områden i samhället, inte minst i skolor och förskolor. Exemplen i rapporten är många och skrämmande: Statliga myndigheter som förvandlats till lobbyorganisationer och kräver könsneutrala toaletter för dagisbarn, "så att barnen inte måste välja mellan flick- och pojktoaletten". Uppmaningar till lärare att sluta använda orden mamma eller pappa om elevernas föräldrar. Eller Stockholmsförskolan som avstår från alla könsrelaterade ord när de talar om och till barnen. Alla små pojkar och flickor är hen. Samtidsspegeln är så bisarr att det på riktigt är svårt att veta om man ska skratta eller gråta."

Breivik: Jag är inte och har aldrig varit kristen
- Dagen - "Han pekas ofta ut som en kristen terrorist, gärna i kontrast mot allt våld som sker i islams namn. Men när Anders Behring Breivik, från sin fängelsecell, själv redogör för sin religiösa hemvist är det inte Jesus eller kyrkan han vänder sig till. Snarare ser han sig som en asatroende. När han ber är det inte till Jesus, utan det är till den fornnordiske krigsguden Oden han vänder sig för att känna stöd och trygghet.
   Det framkommer i brev som den norske terroristen skrivit i sin fängelsecell, och som den norska tidningen Dagen fått ta del av. De har även publicerat utvalda delar av brevet, där Anders Behring Breivik bland annat skriver att "Jesus är patetisk".

I så hög grad har Europa övergett den tro som byggde henne
- Tommy Dahlman i Inblick - "Islaminismens anhängare, som just nu sätter skräck i hela världen, tror på sin religion, tror på sin ideologi och tror på sin grundare. Men i Sverige får studentkåren till största delen höra nedsättande och mindre trovärdiga skildringar om det kristna västerländska ursprunget. Berättelserna om den historiska kristna tron handlar mest om okunnighet, envälde, förtryck och stagnation. Glädjen och viljan att lära ut sanningen om den stora tacksamhetsskuld som den västerländska civilisationen står i till den kristna kyrkan för alla universitetssystem, välgörenhet, folkrätten och vetenskaperna som vuxit fram i Europa är i religionsblandningens namn helt nära obefintlig.
   Minnet är kort som bekant men det var den kristna kyrkan som byggde den västerländska civilisationen. Detta betyder inte att den kristna kyrkan och dess företrädare har gjort allt klanderfritt i alla tider men den oförmåga många svenska politiker visar prov då man generas över att använda ordet ”kristet” lägger ett löjes skimmer över deras historiska kunskap.
   Tyvärr följer allt för många religiösa och kyrkliga ledare dessa politiker hack i häl då man inte längre vågar predika med termer som ”kristen kultur”, ”kristna kyrkor” eller ”kristna rum”. Det teologiska språket har i allt för stora drag blivit ett psykosocialt blodlöst evangelium.
   Svensk media i parlek med populärkulturen målar ofta en falsk bild av det historiska kristna arvet som en era då alla ljusen släcktes och all kunskap ersattes med vidskepelse. Ingen seriös historiker ser på en sådan framställning annat än med ett roat förakt. Det var just under medeltiden som hela universitetssystemet utvecklades tack vare den kristna kyrkan och som i sin tur blev ramverket för den vetenskapliga revolution som var helt unik för den västerländska civilisationen."

The evil of terrorism reached into Paris
- General Andre Cox - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar