Dagens Nyheter

22 nov. 2015

Nyhetsflödet söndag den 22 november

”Queerrörelsen använder barn som försökskaniner”
- SVT Opinion - "Är Sveriges föräldrar verkligen okej med att deras barn används som försökskaniner i ett socialt experiment som saknar motstycke i västvärlden i stort? Det måste bli sans och reson i den könspolitiska debatten!”, skriver Olof Edsinger och Johan Semby.
   Är det okej att säga ”grabbar” och ”tjejer” i skolan? Eller borde alla barn tilltalas på ett könsneutralt sätt? Ska det biologiska könet betraktas som ett problem – eller som en tillgång?
   Just nu pågår ett gigantiskt socialt experiment i svensk förskola och skola. Det kallas för "normkritisk pedagogik", och har de senaste åren lanserats på bred front av RFSL, RFSU och ett antal statliga myndigheter.
Nätverket för samlevnad och sexualitet (NfS), som bildades 2013 och samlar företrädare från kyrkan och andra delar av civilsamhället, har tidigare reagerat på hur dessa organisationer har tillåtits prägla den svenska sex- och samlevnadsundervisningen.
   Faktum är att vi bildades just för att bidra till en breddning av hur dessa frågor presenteras i det offentliga Sverige. Därför är det också med förvåning som vi konstaterar att den offentliga debatten om den normkritiska pedagogiken har varit så pass frånvarande."

FN: hotet från IS är ett ”globalt och aldrig tidigare skådat hot mot internationell fred och säkerhet"
- Expressen - "Världsmakterna är redo att förklara världskrig mot terrorgruppen Islamiska staten (IS), rapporterar brittiska Independent.
   Frankrike har skickat in ett resolutionsutkast till FN:s säkerhetsråd som skulle kunna träda i kraft redan i helgen.
– Vi siktar på snabb uppstart, säger François Delattre, Frankrikes ambassadör i FN, till tidningen. "
Läs också i Aftonbladet HÄR.

Breivik: Har aldrig varit kristen
 - Världen i dag - "Anders Behring Breivik blev stämplad som "kristen terrorist" efter massakern på Utöya. Nu säger han att han tror på Oden, alltid föraktat den kristna kyrkan och att han är en fanatisk nationalsocialist.
Strax efter att han greps för terrorangreppen 22 juli 2011 meddelade medier att Anders Behring Breivik kallade sig själv kristen och konservativ på sin Facebook-profil. Morgonen efter slog polisen fast att terroristen var en "kristen fundamentalist".

Wallström kopplar terrorattack till israelisk-palestinska konflikten
- Inblick - "Israeliska UD är starkt kritiska mot en kommentar från utrikesminister Margot Wallström i SVT som knyter Paris-attackerna till den israelisk-palestinska konflikten.
   I måndags fördömde Israel en “chockerande fientlig” kommentar av Sveriges utrikesminister Margot Wallström som knöt konflikten mellan Israel och palestinier till IS terrorattack i Paris.
   Sveriges ambassadör i Israel, Carl-Magnus Nesser, kallades i måndags eftermiddag till ett brådskande möte med UD:s generaldirektör Dore Gold....
   När Susanne Sznajderman-Rytz sprang på utrikesminister Margot Wallström i Stockholm dagen efter attentaten i Paris, och berättade att många av hennes judiska vänner tagit illa vid sig av det hon sagt till Claes Elfsberg tidigare på morgonen fick hon inget klargörande kring vad utrikesministern menat eller någon kommentar om själva terrordådet.
– Hennes enda svar på min fråga var ”Judarna kampanjar mot mig”. Hennes tre livvakter höll nickande med, berättar Susanne Sznajderman-Rytz på sin facebook-sida.
– Jag tappade fattningen så pass att jag inte visste vad jag skulle svara.  Att den svensk-judiska befolkningen är bestört över uttalandet liksom agerandet i stort, måste tas på allvar och inte mötas med reflexmässiga eller inlärda idéer om en judisk konspiration.
– Jag har tidigare idag i ett mail till utrikesministern bett om en förklaring kring vad hon menade med den kommentaren. Ser med tillförsikt fram emot svaret, fortsätter hon."

Muslimene må selv ta ansvaret for islams fremtid
- Hanne Skartveit i VG - Les HER.


In Sweden, No One Wants to Talk about Muslim Persecution of Christians
- Jacob Rudolfsson i The Stream - Read HERE

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar