Dagens Nyheter

3 nov. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 3 november

Dags att stoppa religionsbytet
- Dagen - "Alla kyrkorna i det nu sekulariserade Europa utmanas att återvända till sitt uppdrag: Att erbjuda Jesus som världens frälsare. Det skriver Biörn Fjärstedt, biskop­ emeritus, Visby....
Vad händer i Sverige? Den kristna trostraditionen förlorar snabbt mark. En återgång till det som var, den svenska folkkyrkan eller så, förefaller utesluten. Det har uppstått en flört med islam och kanske buddhism. Biskopen i Stockholm talade om att ta ned korset i sjömanskyrkan och låta utmärka riktningen mot Mecka.
   Ska vi inte vara generösa mot människor med annan tro? Jovisst! Men inte utan att samtidigt vara tydliga med att skälet för den kristna trons själva existensberättigande­ är att vittna om Jesus som Messias, Guds utvalde i världen. ”Han och ingen annan”, som det sjungs i en psalm. Kristen tro är den allmänneliga, katolska, kyrkans tro, inte allmänningens."

Lukas Berggren: Jag tänker be för Jimmie
- Världen idag - "Det är inte varje dag en svensk partiledare uppmanar till bön. Men häromdagen hände det. I ett inlägg på Facebook berättade Jimmie Åkesson (SD) att han tänkte be för Sverige under Allhelgonahelgen. Han delade en länk med Simon Ådahls låt – "Jag tänker be för Sverige" – och berättade att han hade lyssnat mycket på just den låten den senaste veckan. Och han fortsatte:
   "Även om jag, till skillnad från Ådahl, inte betraktar mig som troende i någon traditionell mening går texten som en projektil rakt in i hjärtat. Nu känns den mer aktuell än någonsin, trots att den har ett tiotal år på nacken. Jag brottas med tankar på om det ändå inte bara är bön som återstår i allt elände."
   I normalfallet skulle kristna ha jublat om en partiledare hade uppmanat till bön. "Stenarna ropar", hade vi nog sagt till varandra, för att sedan konstatera att vi som kristna måste ta vårt ansvar i bön. Sedan hade vi förmodligen delat budskapet i alla möjliga sammanhang. Och inte minst – vi hade bett för vårt land. Men nu var det fel partiledare som kom med uppmaningen. Så jublet kom av sig och det blev debatt i stället. "Var detta bara ett finurligt sätt att flörta med kristna väljare?", frågar sig några. "Han kidnappar en kristen låt för sina politiska syften", menar andra."

Frelsesarmeen satser i Murmansk
- Les mer HER.

The Call to War
- Book excerpt from 'Warfare Prayer' by Colonel Janet Munn - JAC online - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar