Dagens Nyheter

8 nov. 2015

Nyhetsflödet söndag den 8 november

IS-hot mot kristna i Sverige: "Konvertera eller dö"
- SEA:s hemsida - "Hatbrott med kristofobiska motiv har tredubblats under de senaste fem åren. Först nyligen har detta börjat uppmärksammas i media, även om motsvarande engagemang från politiker har uteblivit. Nyligen klottrades en restaurang som ägs av en kristen assyrier i Göteborg med IS-slagord, skriver Jacob Rudolfsson.
   För några veckor sedan möttes kaféägaren Markus Samuelsson en tidig tisdagsmorgon av budskapet ”Kalifatet är här” och ”konvertera eller dö” utanför sitt kafé Le Pain Français, i Göteborgsförorten Västra Frölunda. Kaféet var också markerat med den arabiska bokstaven ”N” (nun), som har använts av Islamiska staten för att markera kristnas hus och butiker i Syrien och Irak. Pizzerian bredvid, som också ägs av kristna assyrier var – för andra gången under en kort tid – också täckt med liknande hot. Markus Samuelsson berättar att både han, hans familj och anställda upplever sig mycket hotade.
   ”Vi vet att Göteborg är en av IS största rekryteringsbaser och vi hör om människor som uttrycker sympatier för IS även här i Tynnered. Tänk dig själv att ha flytt från förföljelse i ett land och sen bo vägg i vägg med en IS-sympatisör här i Sverige. Det är vardag för många människor”, kommenterade Josef Garis, ordförande på Assyriska distriktet i Göteborg till Göteborgs-Posten."

 "Ekmans ändrade bibelsyn är största frågan"
- Världen idag - "Mycket i Ulf och Birgitta Ekmans bok Den stora upptäckten är förvånande, menar teologen Anders Gerdmar, som var medarbetare till Ulf Ekman under många år.
   Anders Gerdmar, docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet och rektor vid Skandinavisk teologisk högskola, har varit medlem i Livets ord under lång tid och arbetat i församlingen. Han känner stor tacksamhet till Ulf Ekman, betonar han.
   – Det finns få som har betytt så mycket för bibeltro och för Guds församling i Sverige under de senaste årtiondena som Ulf Ekman, säger Anders Gerdmar.
   – Jag har tjänat Gud som Ulfs medarbetare i många år och har stor respekt för vad Gud har gjort genom honom.
   Det är därför med förvåning som Anders Gerdmar läser hur hans tidigare pastor tillsammans med hustrun Birgitta berättar om hur de varit övertygade om katolska läror i många år innan de konverterade."

Kom upp på berget!
- Timo Lordhem i Inblick - "Matteus 17:1-19 berättar hur Jesus gick upp på ”Förklaringsberget” tillsammans med tre av sina lärjungar. Där uppenbarar sig Faderns härlighet och på nytt får Jesus en förklaring eller en djupare förståelse av sin kallelse, speciellt avslutningen av den här på jorden.
   När de kommer ner från berget möter de ett allvarligt problem, en pojke som lider av demoniska anfall. De lärjungar som inte varit med på berget hade inte auktoritet eller kraft att hjälpa pojken.
   Det är en signifikant skillnad mellan de som varit på berget och de som inte hade varit där.
   Att vara uppe på ett berg har i Bibelns värld en profetisk dimension. Det var på ett berg Mose tog emot budorden och Israels äldste fick se Guds tronrum, det var på berget som Mose fick se visionen av tabernaklet – med alla detaljer kring hur det skulle se ut och hur det skulle tillverkas.
   Det var på ett berg som Elia fick nya uppdrag. Det var dessutom på ett berg som Jesus gav sitt liv och vann en evig seger över mörkret. Studera gärna om bergen i Bibeln!
   Gud kallar oss ut i enskildhet, ”upp på berget”, för att ta emot kraft, uppenbarelse och vägledning för denna tid. När vi är där, på berget tillsammans med Gud, då får vi på nytt ta emot visioner och kraft för våra liv.
   Jesus fick på nytt en uppenbarelse om vem han var, hans uppdrag och kallelse. Det behöver vi också uppleva, om och om igen. Vår mänskliga natur gör att vi tappar både klarheten och kraften i den helige Ande när allt bara ”lunkar på” som vanligt."

Billy fra Island
- Fra Perleportalen - (I forbindelse med 120-års jubileumet til Frelsesarmeen på Island, presenterer vi i løpet av året personlige historier fra Armeen på sagaøya.) - Les HER.

1917 Cross cultural practice across religious borders
From FSAOF.blogspot.com (From the book; Return to Russia with Flag Unfurled) - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar