Dagens Nyheter

23 nov. 2015

Nyhetsflödet måndag den 23 november

Veckans viktigaste nyheter från Omni.se
- Läs HÄR

Fler åtgärder krävs
- Hemmets Vän - "Att 10 000 flyktingar kommer i veckan innebär en halv miljon flyktingar per år, om det skulle fortsätta i samma tempo. Vi vet inte i dagsläget om antalet sökande består, men det är för alla och envar uppenbart att det skulle vara omöjligt för Sverige att hantera en sådan situation. Och i skrivande stund finns det faktiskt inga tecken på att flyktingströmmen minskar. 
Sverige klarar vare sig att ta emot eller att integrera dessa stora grupper migranter i vårt samhälle. De organisatoriska och ekonomiska påfrestningarna på samhället och offentliga sektorn kommer att bli mycket stora under många år framöver.
Nu krävs det samling runt faktiska åtgärder som minskar antalet sökande till Sverige. Bland annat bör de som får avslag snabbare avvisas från Sverige, för att de som verkligen har skyddsbehov ska få plats. Vidare behöver de tillfälliga uppehållstillstånden som sex partier kommit överens om införas snarast och gränskontrollerna behöver ses över.
Opinionen för en generös flyktingpolitik viker nu. Om Sverige långsiktigt ska förbli ett öppet och solidariskt land krävs det resoluta åtgärder för att komma till rätta med den akuta situationen."

Viktigt om den sanna trons liv
- Magnus Persson i Dagen - "Kommer frälsningen av goda gärningar eller springer goda gärningar ur frälsningen?
   Sista söndagen i kyrkoåret fokuserar den yttersta dagen. Kristus, den fredsskapande konungen, återkommer i härlighet för att hålla dom och gå till rätta med all ondska. För den troende är domen inte ett hot utan ett hopp om att det goda slutligen ska segra. Men söndagens text kan dock framstå som något hotfull och frågorna uppstår: Vilar min eviga frälsning på mina goda gärningar för Gud eller på Kristi välgärningar för mig? Kommer frälsningen av goda gärningar eller springer goda gärningar ur frälsningen?"   

Flyktinggala i Berwaldhallen 29/11
- Pressmeddelande från Frälsningsarmén - "Frälsningsarméns traditionella julkonsert blir i år stödgala för nyanlända flyktingar. Några av Sveriges mest populära artister  stöttar Frälsningsarméns arbete med flyktingar genom att ställa upp utan ersättning på Julkonserten och Flyktinggalan söndagen 29 november kl 16 i Berwaldhallen. Medverkande artister år Mikael Rickfors, Dan Hylander, Peter Lundblad och Isabella Lundgren. Dessutom medverkar Marie Göranzon och Adolf Fredriks musikklasser 9 cd. Frälsningsarméns egna musiker deltar också."


God Jul! Vi spanderar portoen
- fra den norske siden - Les HER.
 
Syrian conflict for dummies
- From FSAOF blog -Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar