Dagens Nyheter

11 nov. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 11 november

Känn in tiden, men förstå att det är Guds närvaro som gör verket
- Ingemar Helmner i Krönikebloggen - ”Det är viktigt att vara kulturellt relevant”, sa den unge pastorn till mig. Han var så ivrig att använda de fina ord han fångat upp på senaste ledarutbildningen att han nästan vrickade tungan. Jag log åt hans iver, men var tvungen att ge honom rätt. Läser man lite väckelsehistoria blir det tydligt att förkunnare som berört sin samtid ofta haft en speciell förståelse för detta.
   Genom att känna in stämningarna i samhället och leva nära sina medmänniskor, har man hittat det rätta anslaget. Och på den vägen fick ofta skeendet i församlingen bli Guds specialdesignade svar på den andliga längtan i tiden.
   När jag var tonåring kom jag i kontakt med Jesusfolket. Vilken märklig företeelse! En ungdomsväckelse som gick likt en löpeld genom hela västvärlden. Uttrycksformerna var ganska annorlunda om man tänker på det traditionellt vedertagna i kyrkor och kapell. Men det var Guds svar på hippiekulturen, den frihetsvåg och det vilsna sökandet efter en alternativ livsstil som präglade miljoner unga.
   Gudstjänststilen i gamla kyrkor och förstelnade väckelserörelser hade inte stora förutsättningar att nå fram, och tilltala, den generationens sökare. Jesusrörelsen var något helt nytt. Före detta missbrukare och hippies med långt hår och fransiga jeans spelade, sjöng och berättade evangeliet på ett sätt som öppnade tusentals hjärtan för Jesus."

Här är hatbrotten som kristna utsätts för
- Dagen - "Anmälda hatbrott med kristofobiska motiv ökade lavinartat förra året. Oftast handlar det om kristna från invandrar-kyrkor som utsätts för hot och våld.
   Sent på natten i mars var den kristne mannen och hans vän vid Rågsveds tunnelbanestation i södra Stockholm. Innan han skulle gå på ett tåg, kom ett killgäng fram och började prata med honom.
   De såg hans kors runt halsen och frågade om han var kristen.
   Sedan gick allt mycket fort. Plötsligt började killgänget att sparka och slå de båda männen innan de försvann därifrån. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel."

Övertygelsen behövs i våra predikstolar
- Holger Nilsson i Dagen - "När predikan präglas av frimodighet och övertygelse tilltalar det dem som lyssnar och människor dras till sådana talarstolar. Det är inte tilltalande att lyssna till någon som inte själv verkar vara övertygad om vad denne förkunnar. Vi har många gånger i Sverige upphöjt tvivlet på ett felaktigt sätt i stället för tron.
   Ibland utmålas tvivlet som gudomligt, och övertygelsen och trons förvissning har setts som något suspekt. Det är en helt omkastad bild av den som är beskriven i gudsordet.
   Det har blivit fint att säga att man är en sökare och leva i detta hela livet, men inte att man har funnit tron och övertygelse, det som sökandet skall leda fram till."

Viktigheten Av å Elske Dine Fiender
- David Wilkerson - Juli, 2000 - Les HER.

The Importance of Loving Your Enemies
- by David Wilkerson | July 3, 2000 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar