Dagens Nyheter

7 nov. 2015

Nyhetsflödet lördag den 7 november

Bryr vi oss om de förföljda kristna?
- Ruth Nordström i Världen idag - "Jag bär ett armband, som ibland väcker frågor. Det är ett svart taggtrådsarmband i silikon, med texten: ”One with them”. Armbandet är från organisationen Open Doors, som arbetar för den förföljda kyrkan och förföljda kristna. För mig är taggtrådsarmbandet en daglig påminnelse om att be för dem som delar min tro på Kristus – men inte min frihet.
   I veckan träffades representanter från Vatikanen, Evangeliska världsalliansen, Kyrkornas världsråd och Pingsts världsgemenskap i Tirana för att belysa förföljelsen av kristna runt om i världen. Mötet hade rubriken: "Discrimination, Persecution, Martyrdom: Following Christ Together". (Diskriminering, förföljelse, martyrskap: Att följa Kristus tillsammans). Det var första gången som alla de stora kyrkofamiljerna i världen möttes över samfundsgränserna för att tala om utsattheten, diskrimineringen och förföljelsen av kristna.
   ”Ingen bryr sig om förtryckta kristna”, skrev Erik Helmerson i en ledarkrönika i DN nyligen och frågade: ”Anta att bekännare av någon annan religion utsattes för samma massiva förföljelse som de kristna. Hade då lika lite gjorts, tystnaden varit så kompakt, beslutsfattarna så upptagna med annat?”

Jesus kommer snart
- Stefan Swärds blogg - "En sak vi kan slå fast från Bibeln är att vi kristna är kallade till att leva i väntan på Jesu ankomst. Vi ska inte ha våra rötter och förankring i nuvarande värld och tidsålder utan vår förankring ska vara i Guds rike som ska uppenbaras i härlighet när Jesus kommer tillbaka. Bibeln avslutas i Upp. 22:20 med ”kom Herre Jesus”. Fil. 3:20 säger att vi har vårt medborgarskap i himlen och därifrån väntar vi Herren Jesus som frälsare. Han ska då förvandla vår bräckliga kropp och göra den lik hans härlighetskropp. ”Medan vi väntar på det saliga hoppet, att vår store Gud och frälsare Jesus Kristus ska träda fram i härlighet.” skriver Paulus i Titus 2:13. Att vara redo och vänta på Jesu tillkommelse hör till det levande kristna livet. Vi ska vara redo läser vi i Matt. 24:44 för i en stund vi inte väntar det ska Jesus komma tillbaka....
   Det finns också ett allvar i Bibelns texter om Jesu tillkommelse. Hans ankomst innebär både att hans brud, Kristi kropp förenas med sin brudgum, men det innebär också en dom över ondskan och ogudaktigheten. Det ska vara som på Noas tid. Något överraskande, något som räddar, men också något som dömer världen.
   Den sovande och ljumma kristna församlingen är oengagerad och likgiltig inför Jesu tillkommelse. Den levande och väckta kristna församlingen väntar intensivt på Jesu ankomst. Man har gjort sig redo, man är förberedd. Det är också det stora framtidshoppet för den förföljda och marginaliserade kristna kyrkan. Vi lever redan nu med en försmak av den himmelska välsignelsen, men när Jesus kommer ska himlen uppenbara sig i all härlighet. Detta behöver förkunnas i svensk kristenhet."

Ta rädslan på allvar
- Hemmets Vän - "Flyktingboende efter flyktingboende brinner. Fortsätter det som nu är det bara en tidsfråga innan människor skadas eller i värsta fall brinner inne. Situationen är problematisk. Det råder redan brist på boenden på grund av den ökande flyktingströmmen. När nu boenden brinner blir den bristen ännu större. Dessutom påverkas viljan att hyra ut negativt.
   Migrationsverket har därför beslutat att hemlighålla adresserna till nya boenden för att inte också de skall drabbas. Detta samtidigt som SD-anhängare lägger ut dem på nätet för att ”hjälpa” pyromanerna. Främlingsfientligheten visar nu sitt mest cyniska ansikte. Den som stöder bränderna eller tipsar pyromanerna gör sig själva skyldiga till ett avskyvärt brott mot idén om det goda och öppna samhället.
   Det är inte rätt att adresserna måste döljas. Det är heller inte rätt att kommuner låter sig skrämmas av detta, att man av risk för nya bränder inte vågar öppna nya boenden. Människor som kommer till oss från krig och elände ska inte behöva möta detta i ett land som Sverige. Det är under vår värdighet."

Forkynnelse = invitasjon til fellesskap
- Jostein Nielsens blogg - Les HER.

Stunning warning: War coming to Europe
- Prophesy News Watch - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar