Dagens Nyheter

10 nov. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 10 november

"Gud ville att jag inte skulle göra abort"
- Dagen - Cristiano Ronaldos mamma tänkte göra abort. Det avslöjar hon i en ny film om fotbollsspelarens liv.Tre gånger har Cristiano Ronaldo utsetts till världens bästa fotbollsspelare. Han har vunnit ligatitlar och Champions League med både Manchester United och Real Madrid.
   Men det kunde blivit så att han aldrig hade fått födas. Hans mamma Maria Dolores dos Santos Aveiro funderade på att göra abort men ändrade sig.
-Jag ville göra abort men Gud ville inte att det skulle bli så, avslöjar hon i en ny dokumentärfilm om sin världsberömde son."

Uppmanar kyrkor att nå flyktingar med kristna budskapet
- Världen idag - "– Det är dags nu, säger pastor Merzek Botros från Centrumkyrkan i Sundbyberg. Dags att börja prata om vår tro, dags att möta de muslimer som kommer till vårt land, dags att stå upp för sanningen, menar han.
   Tillsammans med "Global gemenskap" går Merzek Botros nu ut med ett upprop till alla församlingar i Skandinavien, ett upprop om att gå ut i vårt nya missionsfält på hemmaplan.
– Om vi inte tar vårt ansvar riskerar Sverige att hamna i svårigheter, säger han.
   30 000 biblar på arabiska kommer snart levereras till Sundbyberg och 60 000 Lukasevangelium på arabiska. Därutöver en mängd kristen litteratur på både arabiska och andra språk.
   Det gäller att vara förberedd.
– Jag väntar på två containrar, säger Merzek Botros som är den som beställt leveransen.
   Han är pastor i den arabisktalande församlingen som är en del av Centrumkyrkan i Sundbyberg, och aktiv i centret "Global gemenskap", som också är en del av kyrkan.
   Där kan nyanlända personer få kläder, lära sig svenska och undervisas i datakunskap samt, för den som önskar, få bibelundervisning och kristen litteratur.
   Sedan den stora flykting- och migra tionsströmmen började till Sverige har centret och församlingen sett en stor ökning av antalet arabisktalande besökare.
– Det kommer 30-40 nya besökare på varje gudstjänst, säger Merzek."

Människans återställelse
- Bength Gustafson i Inblick - "Människan är idag en förlorare och händer inget genomgripande med henne, så är hon även förlorad. Människan är idag i ett desperat behov av att återfå det hon har förlorat och att återställas som människa.
   1. Människan har förlorat sitt värde som människa - människovärdet är stulet. Människovärdet och människolivets okränkbarhet från konceptionen och allt framåt är sannerligen ingen självklarhet i dagens Sverige. Ett exempel som visar detta med all önskvärd tydlighet är vårt lands nuvarande abortlagstiftning, som räknas till en av Europas mest liberala abortlagstiftningar.  Som en följd av denna lagstiftning har över 1,4 miljoner!!! blivande svenska medborgare legalt förvägrats den mänskliga rättigheten att födas. Här redovisar jag några av de, enligt min mening, cyniska, kalla och inhumana argumenten som används för att godkänna detta: "Abort är en mänsklig rättighet och borde vara inskriven i FN:s deklarationer för mänskliga rättigheter".  "Fostrets egenvärde, hur litet det än är, är sådant som vi här i Sverige har lämnat bakom oss för länge, länge sen".  "Opersonligt livmoderinnehåll". (5) "Kvinnans rätt till sin egen kropp".  Dessa argument ska "trummas in" i svenskens medvetande, trots att varje medveten och tänkande människa vet, att det är ett mänskligt liv som avslutas genom en abort. Inga omskrivningar eller argument kan förändra detta faktum, att människolivets början sker vid konceptionen."

Med «splittet tunge»
- Knut Oldeide i Dagen - Les HER.

Coming to Terms with a Post-Christian World
Our culture is radically rejecting Christian faith; our response must be radical, too. - Rod Dreher in Christianity Today -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar