Dagens Nyheter

24 nov. 2015

Nyhetsflödet tisdag den 24 november

Idag krävdes terrorvågens 20:e dödsoffer i Israel
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "En person dödades och fyra skadades i fyra separata terroristattacker i Israel och på Västbanken under måndagen. Vågen av attacker inleddes vid lunchtid när två palestinska tonårsflickor, 14 respektive 16 år gamla, med saxar som huggvapen gick till attack mot en 70-årig man på Jaffa-gatan i centrala Jerusalem. Mannen mottog flera hugg i överkroppen innan tillskyndande poliser ingrep och sköt ner förövarna. Den äldre av dem avled på platsen, medan den yngre fördes till sjukhus med svåra skador. Precis som flera tidigare attacker fångades även denna attack av en övervakningskamera (varning för obehagliga bilder). 70-åringen som angreps visade sig vara en palestinier hemmahörande i Betlehem. Även han fördes till sjukhus för vård. Ytterligare en person skadades lindrigt i attacken."

Stefan Swärd: Arbete – en kallelse
- Världen idag - "Att arbeta är en del av Guds plan och kallelse för våra liv. Vardagslivet och vardagsjobbet är alltid en heltidstjänst för Gud för den troende, oavsett om vi är pastorer, förskollärare, lärare, sjuksköterskor, städare, direktörer eller forskare. Vad vi än har för arbete är det ytterst Kristus vi tjänar och det är ytterst inför honom vi står ansvariga för vårt arbete.
   Gud vill även kalla oss specifikt till en viss form av arbete, och som troende kan vi uppleva Guds ledning till en viss arbetsplats, vissa arbetsuppgifter eller att starta och driva ett företag med viss inriktning.
   Något av det mest skadliga i kyrkans historia har varit uppdelningen i präster och lekmän. Tyvärr har den traditionen tagits över av den moderna frikyrkan med en strikt professionalisering av pastorsrollen.
   Vi har alla en kallelse och Gud vill och kan kalla personer med vanliga yrkeskarriärer in i de femfaldiga tjänste­gåvorna: apostlar, profeter, herdar, lärare och evangelister. Precis som för Paulus kan vi ofta kombinera ett vanligt arbete med tjänst i den kristna församlingen i ledarskap och förkunnelse."

Liberalerna vill att präster ska tvingas viga samkönade par
- Dagen - "Liberalerna vill att vigselförrättare ska tvingas viga samkönade par. Det beslutade partiet på sitt landsmöte i helgen, mot partistyrelsens vilja.
Att vissa trossamfund inte förrättar vigslar mellan samkönade par beskrevs i en motion som en oacceptabel form av diskriminering, eftersom vigsel handlar om myndighetsutövning. Partistyrelsen ville avslå motionen men landsmötet i Liberalerna (före detta Folkpartiet) körde över ledningen och godkände motionärens krav."

Belgias sjefrabbiner: Jødene har ingen fremtid i Europa
- Fra Bjørn O. Hansens blogg - Les HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar