Dagens Nyheter

9 nov. 2015

Nyhetsflödet måndag den 9 november

Alphakurs hålls i riksdagen
- Världen idag - "Alphakurser är ett koncept som används av kyrkor över hela världen för att samtala om kristen tro. Och nu pågår en kurs även i den svenska riksdagen.
   Kristdemokratiska riksdagsledamoten Tuve Skånberg är ordförande för riksdagens kristna grupp. Han berättar att man även tidigare med några års mellanrum haft Alphakurser.
   – Den kristna gruppen har funnits sedan 1890 och har bland annat andakter och studiecirklar. Genom åren har vi haft ett par Alphakurser i samarbete med S:ta Clara kyrka. Nu har vi två kaplaner som tagit på sig att ansvara för det.
   – Vi bjuder in till lunch, det är den tid som är lättast här, och så har vi en och en halv timmes lunch med föredrag.
   Tuve Skånberg säger att det är gott om deltagare och att det även kommer människor som vanligtvis inte deltar i andakterna. Han tycker att konceptet fungerar bra, också i riksdagen."

Radikalt förtryck i förort
- Annika Ahlefelt i Sändaren - Det finns i Sverige i dag områden där kvinnor är lika förtryckta som i de länder de flytt ifrån. Radikaliseringen av våra förorter går snabbt, och understöds med skattepengar.
   Det är intressant att notera hur vissa grupper hamnar under offentlighetens radar. Missförhållanden tillåts pågå år efter år utan att det ger några särskilda avtryck i samhällsdebatten.
   Som situationen för kvinnorna i många av våra förorter.
   Det finns åtskilliga områden där kvinnor inte vågar gå ut på kvällen. Områden där unga män bevakar tunnelbaneuppgångar efter mörkrets inbrott. Förorter där kvinnor utan slöja, eller i västerländsk klädsel, regelmässigt kallas för hora.
   Problemen eskalerar stadigt. Ändå är det här är inga okända fenomen. En enkel googling ger vid handen att larmrapporterna duggat tätt åtminstone sedan 2010."

Stefan Swärd: Vi behöver förkunna Jesu återkomst
- Världen idag - "Jesus har lovat att komma tillbaka. Jesus kommer snart. Det budskapet har kännetecknat väckelserörelsen i Sverige sedan 1800-talet. Tyvärr hamnade man ofta fel i spekulationer kring när Jesus skulle komma tillbaka, ibland har det också varit för mycket spekulationer om tidstecken.
   Därför är det så viktigt att slå fast det som vi kristna är överens om och kan veta kring dessa frågor.
   En sak vi kan slå fast utifrån Bibeln är att vi kristna är kallade till att leva i väntan på Jesu ankomst. Vi ska inte ha våra rötter och vår förankring i nuvarande värld och tidsålder, utan vår förankring ska vara i Guds rike som ska uppenbaras i härlighet när Jesus kommer tillbaka...
   Att Jesus ska komma tillbaka är ett grundläggande bibliskt faktum. Vissa bibeltexter pekar på att Jesus ska komma som en tjuv om natten, när inte någon väntar det ska han komma. Det ska vara som på Noas tid. Andra bibeltexter pekar på att de som känner Jesus inte vet dagen eller stunden, men de kan ana att hans tillkomst är nära, de kan känna igen tecknen på detta."

Tusenvis av muslimer vender seg til Jesus i det nordlige Irak
- Fra Bjørn O. Hansens blogg - Les HER.

Dr Ben Carson | Creation Vs Evolution
- Webb-TV - Watch HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar