Dagens Nyheter

3 jan. 2014

Nyhetsflödet fredag den 3 januari

Ett superår stundar
- Annika Borg i Kyrkans Tidning - "Kyrkans uppgift inför det kommande året kan bli att lyfta människosynsfrågorna i relation till ungas psykiska ohälsa. Evangeliet handlar om att förmedla hopp till människor. Det kan inte nog understrykas ansvaret hos ett samhälle och en vuxenvärld att förmedla hopp. ”Låt ingen se ned på dig för att du är ung…” (1 Tim 4:12) skulle kunna vara kyrkans kampanjbidrag under valåret 2014."

En snabbt föränderlig värld
- Annika Ahlefelt  i Sändaren - "Utvecklingen pekar mot det paradigmskifte som med största säkerhet är på väg. Det mesta blir bättre — men kanske inte överallt. Det faktum att det nu sitter europeiska tiggare och fryser i snart sagt varje gathörn i våra storstäder beror nog inte bara på korta avstånd och öppnade gränser.
Europas ständiga finanskriser talar sitt tydliga språk. Och de tilltagande kriserna och den osäkra ekonomin har nu gått så långt att Afrikanska unionen till och med lär ha haft en biståndskonferens för Europa.
Under tiden vänjer vi oss, svindlande fort, att titta bort och kliva över hemlösa människor på trottoarerna.
En del i den tillvänjningen är att blunda. Och att sluta leden.
Rädsla, okunskap och dålig ekonomi ger upphov till åtminstone skyttegravskrig med hat mot det okända och invandrarhets som främsta ingredienser."

Varnar unga för att ta stora förbrukarlån
- Norge idag om Ola Grytten, professor, frälsningssoldat och församlingsplanterare - "Ola Grytten er professor i økonomisk historie ved Norges handelshøyskole og har vært spesialrådgiver i forskningsavdelingen, Norges Bank. Han har skrevet 15 bøker innen 
økonomisk historie og økonomisk utvikling og cirka 100 artikler i norske og internasjonale vitenskapelige tidsskrift. Han har spesialisert seg innen konstruksjon av historiske makroøkonomiske tallserier, som nasjonalregnskaper, lønninger, arbeidsledighet, priser og levestandard. Mye av hans forskning er konsentrert rundt økonomiske kriser."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar