Dagens Nyheter

10 jan. 2014

Nyhetsflödet lördag den 11 januari

Kyrkor växer trots förföljelse
- Världen idag - "Situationen för Syriens kristna har snabbt förvärrats och landet är det tredje svåraste landet att vara kristen i. Samtidigt växer kyrkan där som aldrig förr. Det visar organisationen Open Doors årliga granskning World Watch List.
Situationen för världens kristna har förvärrats under det gångna året, enligt organisationen Open Doors, som nu har släppt sin årliga granskning över de 50 länder det är svårast att utöva kristen tro i.
Nordkorea toppar listan för tolfte året i rad och ses som det land som utövar värst förföljelse mot kristna. Den som avslöjas som kristen i det kommunistiska landet bestraffas hårt, och också en kristens anhöriga kan drabbas, även om de själva inte är kristna.
"

Om Antje Jackelén blivit chef för Ikea istället för Svenska kyrkan
- Mats Tunehags blogg - "Tänk om den nyvalda ärkebiskopen istället hade blivit chef för Ikea. Då kanske följande samtal hade utspelat sig mellan en journalist och Antje, här kallad ärkemöblerinnan.
Journalist: Så vad är Ikeas grundkoncept? Vad vill ni uppnå?
Ärkemöblerinnan: Det beror på vem du frågar. Jag tänker på Karin som jag träffade nyligen. Hon jobbar i köket på Ikea i Barkarby. Ensamstående mamma. Hur ser hon på Ikea? Vad vill hon?
Journalist: Det kan man ju givetvis undra, men nu frågar jag dig, som chef för Ikea, världens mest framgångsrika möbelföretag.
Ärkemöblerinnan: Nu vill jag vara försiktig med ordet framgång. Man vill ju inte associeras med finansvalpar eller framgångsteologer.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar