Dagens Nyheter

22 jan. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 23 januari

Kyrkorna kapitulerar, Islam avancerar, framtiden förändras!
- Stanley Sjöberg på Webbkyrkan - "I USA hålls det på allt fler platser, gemensamma ”gudstjänster” mellan kristna och muslimer, där man läser Bibeln och Koranen tillsammans och med en ekumenisk ambition att kunna förenas. Jag fick en ganska omfattande rapport om detta fenomen under helgen. Samtidigt ser vi att även Svenska Kyrkan söker samhörighet med Islam."

Gudsbevis – Gud som en person med personliga karaktärsdrag
- Bength Gustafsons blogg - "Gud är en person och som en evig och personlig Gud har han personliga karaktärsdrag. Dessa karaktärsdrag är gemensamma kännetecken hos varje person i Gudomen: Gud – Fadern, Gud – Sonen Jesus Kristus och Gud – Den helige Ande har dessa gemensamma karaktärsdrag. Dessa Gudomliga egenskaper och kännetecken  är lika eviga som Gud är. Således utan början och utan slut.
Att lära känna Gud personligen, vilket Jesus har gjort fullt möjligt för oss människor, det är att lära känna Guds personliga karaktärsdrag och därmed få en rätt, trygg och trovärdig Gudsbild. Detta som är så betydelsefullt och helt avgörande för oss som redan är kristna, men också då vi som kristna och Bibeltroende talar  eller skriver om Gud, vare sig det är kristna eller icke-kristna som lyssnar till oss eller läser vad vi skriver. Gudsbilden attraherar eller skrämmer bort människan, därför är Gudsbilden så viktig
."

Åndens dåp og åndens fylde
- Norske Dagen - "Jeg har ikke noe behov for å forsvare alt bedehus-tradisjonen har formidlet av lære og holdninger. Faren for å utslukke Ånden, som Bibelen advarer mot, er reell for alle gjenfødte kristne og i alle Guds forsamlinger, skriver Erik Furnes."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar