Dagens Nyheter

19 jan. 2014

Nyhetsflödet måndag den 20 januari

Kyrkoledare i Ukraina: hot från regeringen skrämmer inte kyrkan
- Signum - "Ledaren för den ukrainska katolska kyrkan har försäkrat att prästerna i hans kyrka inte kommer att låta sig hindras av regeringens hot att återkalla registreringen för denna med Rom unierade kyrka med bysantinsk rit.
Kyrkan i fråga har offentliggjort hela texten till det uttalande som gjorts av den grekisk-katolska stor-ärkebiskopen Sviatoslav Shevchuk som ett svar på regeringens anklagelse att den ukrainska katolska kyrkan, genom sitt deltagande i demonstrationerna på Självständighetstorget i Kiev, ”systematiskt ådagalagt bristande respekt för lagen
”.

”De allra flesta som förföljs för sin religion är kristna”
- Dagens Nyheter - "Europeisk ovilja att agera. Av all religiös förföljelse i världen drabbar 80 procent troende kristna. EU och Sverige måste nu sätta press på länder som kränker religionsfriheten. Det finns ingen motsättning mellan att slåss för religionsfrihet för alla och att rikta fokus mot förföljelsen av kristna, skriver Lars Adaktusson (KD). "

Ruckel för romer i förorten – Carolina berättar
- Marie Willermarks blogg - "Sitter i min varma soffa, och tinar upp fötterna efter ett besök i Högdalens nya ”bostadsområde” (bebyggt av ruckel och gamla husvagnar) och tänker att livet är bra orättvist, och trots att jag har följt många av de här människorna i flera år så har jag mest lust att gråta.
Men vad ska vi göra!!! Det här är inte klokt! Människor sover i ruckel och skraltiga husvagnar i Sverige år 2014.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar