Dagens Nyheter

14 jan. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 15 januari

Frågan om medlemskap aktuell på pastorsdagar
- Världen idag - "Dopet som medlemskrav har blivit en het fråga inom pingströrelsen. Intresset var stort när frågan togs upp under konferensen Pingst pastor.
I förra veckan arrangerade Pingst fria församlingar i samverkan sin årliga konferens för rörelsens pastorer och församlingsanställda. Sedan nätverkskonferensen i fjol har frågan om medlemskap varit på kartan och har blivit omskriven på bloggar och i dagstidningar. Till slut skickade pingstledaren Pelle Hörnmark ut ett brev till medlemmarna i nätverket och berättade att man skulle avsätta en kväll på konferensen till att samtala om de här frågorna.
"

Abort er avskyelig bruk-og-kast av liv
- Norske Dagen – "Fram­pro­vo­ser­te av­brudd av svan­ger­ska­pet er jevn­godt med en bruk-og-kast-hold­ning til men­neske­liv, mener den ka­tols­ke kir­kens over­hode.
Pave Frans, som av enkelte konservative katolikker er blitt kritisert for ikke å si klart nok fra om kirkens holdning til abort, var hard i sine uttalelser om saken mandag. Han viet en del av sin tale om verdens tilstand til abortspørsmålet.
– Det er grufullt å måtte tenke på at barn blir ofre for abort og derfor aldri får se dagens lys. Dessverre kaster menneskene ikke bare fra seg mat og andre materielle ting, men ofte også andre mennesker, sa paven
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar