Dagens Nyheter

9 jan. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 9 januari

Abortkritiskt kristet parti bildas
- Världen idag - "I lördags bildades formellt Kristna värdepartiet som vill vara en tillflykt för väljare med kristna värderingar, dessa har kommit att bli allt mer politiskt hemlösa menar man. Och enligt partiordförande Per Kronlid är det abortfrågan som står i fokus.
- Det är en kärnfråga att människolivet är heligt från befruktningen, säger han.
"

Gudsbevis – Intelligens, kunskap, visdom och vishet
- Bength Gustafsons blogg - "Genom hela Bibeln möter vi en evig och personlig Gud som kännetecknas av obegränsad intelligens och kunskap, visdom och vishet. Gudsbevis ifrån skapelsens morgon i 1 Mos. 1:1, med sitt majestätiska I begynnelsen skapade Gud himmel och jord och genom hela den historiska resan fram till Upp. 22:20-21, Amen! Kom Herre Jesus och med löftet om Jesu nåd oavbrutet och överallt för dem som följer Jesus. En resa genom historien från skapelse i begynnelsen till skapelse av nya himlar och en ny jord, där rätt, sanning och rättfärdighet bor, och där Gud är allt i alla. En historisk resa genom tid och rum och in i evigheten! En resa som visar på Guds obegränsade intelligens och kunskap, visdom och vishet."

Nyårslöften och syndabekännelse
- Stefan Swärds blogg - "En del saker säger Bibeln är synd. Det ska bekännas och omvändas ifrån. Det stör vår relation med Gud men det som kännetecknar synden är också att den skadar oss själva, och skadar ofta andra människor. Synden har också en tendens att få makt över oss, något Jesus vill sätta oss fri ifrån. Jesus vill inte att vi ska vara trälar under något, han vill sätta oss fri. Han bar våra synder på korset för att ge oss förlåtelse och befrielse.
Men sedan finns det en rad saker som kanske inte är öppet synd enligt Bibeln men ändå är olämpligt för oss kristna att syssla med.  Paulus säger i 1 Kor. 6:12 att allt är tillåtet för mig, men allt är inte nyttigt. Allt är tillåtet för mig, men jag skall inte låta något ta makten över mig. Och här kan vi hamna i lite olika bedömningar, vi kan ha olika svagheter och frestelser, och det kan variera från person till person.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar