Dagens Nyheter

29 jan. 2014

Nyhetsflödet tosdag den 30 januari

Låt oss inte låna oss till att ge antisemitism någon legitimitet
- Mikael Oscarsson i Världen idag - "Siffran 6 miljoner mördade – bara för att de är judar – ogreppbart. Det motsvarar två tredjedelar av Sveriges befolkning. Om vi skulle räkna upp namnen på alla dem som mördades och ge varje namn fem sekunder var skulle det ta 347 dagar om vi läste dygnet runt. Bara att läsa upp namnen på de judiska barnen som mördades skulle ta tre månader."

Vilseledande från minister
- Kaj Engelhart i Kyrkans Tidning - "Att vara kristen ingår i normen för extremister. Det påstod nyligen minister Annie Lööf. Det är otäckt och vilseledande. Hon tog upp det överraskande angreppet från högerextremister i Kärrtorp nyligen: - Det som skedde i Kärrtorp är inte en isolerad händelse. Det drabbar inte en religion. Det riktar sig inte mot en folkgrupp. Hatet är brett och på adresslappen står: Till den som är annorlunda. Till den som avviker från en vit, manlig, kristen, heterosexuell norm, sade hon.
Som om detta att vara kristen skulle ingå i normen för extremisterna. Det är ett otäckt vilseledande påstående. Var sprayades hakkorsen nyligen? På kyrkor lika väl som på mosképorten. Ingenting tyder på att de högerextrema upphovsmännen har mera till övers för de kristna än för judar eller muslimer.
"

Det er mulig å være fysikkprofessor og tro på Gud
- Aftenposten - "Ved å undersøke egenarten til naturvitenskapelige og religiøse kunnskaper, finner vi at de ikke kan dreie seg om samme typen objekter. Naturvitenskapens doméne er den materielle verden. Det er denne verden vi sanser, og det er denne verden fysikkens lover dreier seg om. Hvis det ikke finnes noe annet enn denne materielle verden, har religionen ikke noen plass i virkeligheten. Da er alt som har med religiøs tro å gjøre bare menneskeverk, og trosobjektene er illusoriske.
Religiøse forestillinger forutsetter en åndelig virkelighet – at verden også har en ikke-materiell side.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar