Dagens Nyheter

13 jan. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 14 januari

Hjältar i bön
- Marcus Birros blogg - "Gud dör inte för att vi slutar tro på honom. Gud finns och leder oss rätt, också när vi lever i en sådan bottenlös sorg att golvet under oss rasar, när himlen ovanför oss skummar sig till natt mitt på dagen och när allt som återstår är ett skrik rakt ut i en grym värld, då, kanske främst då, är Gud nära."

Välsignat givande – nu som e-bok
- Olof Edsinger på EfterKristus - "Av de sammanlagt tio böcker jag har skrivit är Välsignat givande den med den klart största upplagan. I Sverige har den tryckts i 18 000 exemplar, varav en stor del skickades ut till alla hushåll som år 2005 fick EFS insamlingstidning efs.nu. Boken har även beställts av kristna församlingar från olika delar av Sveriges kristenhet, ofta för att delas ut till styrelsen eller äldsterådet – eller till alla medlemmar i gemenskapen. Utöver detta har Välsignat givande blivit översatt till flera olika språk, och på så sätt (i något bearbetad form) kunnat ges ut i Indien, Tanzania och Finland."
Du kan nu ladda ned boken gratis HÄR..

Längtan efter en bättre värld
- Nasrin Sjögren i Världen idag - "Synd. Död. Lidande. Stora ord. Tunga begrepp.
Någonstans läste jag att vi började brytas ner då vi vände på prioritetsordningen. Hur vi förlorade allt mer av både själ och ryggrad när lidande blev det vi till varje pris försöker undvika.
Döden är det som skrämmer oss mest därefter. Synden oroar oss minst och sist. När det som verkligen hotar att förgöra oss är synden. Vars lön är just döden. Lidandet är det minsta bekymret i sammanhanget.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar