Dagens Nyheter

12 jan. 2014

Nyhetsflödet måndag den 13 januari

Israel ett tecken i tiden
- Lukas Berggren i Världen idag - "Vi lever i en unik tid. Det som tidigare generationer av kristna hoppades på, ser vi ske framför våra egna ögon. Israel liknas vid en mängd olika träd i Bibeln, bland annat vid fikonträdet. Jesus säger i Lukas 21:29-31 följande:
"Han gav dem också en liknelse: 'Se på fikonträdet och alla andra träd. Så snart ni ser att de knoppas, förstår ni av er själva att sommaren redan är nära. När ni ser att detta händer, vet ni på samma sätt att Guds rike är nära'." Jesus kommer en dag att sätta sina fötter på Oljeberget i Jerusalem. Han kommer tillbaka. Vi vet inte den exakta tidpunkten för detta, men Jesus själv uppmuntrar oss att se på fikonträdet, på Israel. När fikonträdet knoppas är Guds rike nära.
Israel är ett profetiskt tecken i tiden. Som kristna är vi kallade att välsigna Israel och att medverka till det profetiska skeende som Israel är ett uttryck för. Det innebär inte att vi måste välsigna allt som den israeliska regeringen gör. Men det innebär definitivt att vi står upp för Israels rätt att existera under samma förutsättningar som andra länder och att vi erkänner judarna som Guds egendomsfolk
."

Kristendomsförföljelse värst i Nordkorea
- Signum - "Enligt en undersökning av hjälporganisationen ”Open Doors” sprider sig förföljelsen mot kristna till allt fler länder, framförallt i Afrika. I onsdags publicerade denna organisation sitt årliga Världsförföljelseindex (VFI) och av det framgår, att under de senaste 12 åren har Nordkorea legat längst upp på den lista av länder, där kristna är förföljda. Huvudorsaken till förföljelser anses vara ”islamistisk extremism” och i 36 av de 50 länder som finns på indexlistan är det denna extremism som står bakom våld och förtryck."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar