Dagens Nyheter

24 jan. 2014

Nyhetsflödet söndag den 26 januari

Hur kan vi hejda att kristna förföljs och dödas?
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Varje dag avrättas kvinnor och män, av en enda orsak och det är deras tro på Jesus. I går kväll var jag med på ett politiskt möte då Lars Adaktusson och Alf Svensson talade om den kristna gemensamma plattform som finns i EU-parlamentet i Bryssel. De arbetar i enhet för kristna människors rätt att samlas till gudstjänster, läsa Bibeln och tro på Jesus. Både Alf Svensson och nu föreslagna Lars Adaktusson betonade att det här är Kristdemokraternas viktiga uppgift nu och inför kommande mandatperioder."

Kristna kan få egen provins i Irak
- Världen idag - "Iraks regering meddelade på tisdagen att man ”i princip” beslutat att skapa fyra nya provinser i landet. En av dessa skulle omfatta Nineveh-området i norra Irak, där en stor andel av befolkningen är kristen.
- Nineveh-slätten är det sista fästet för assyrier i Irak, och en egen provins skulle vara något unikt inte bara i Irak utan i hela Mellanöstern, säger Afram Yakoub, ordförande i Assyriska riksförbundet.
Det kan dock ta lång tid att gå från förslag till verklighet. Först ska ministeriet för provinsfrågor tillsätta en kommitté som ser över bland annat gränsdragning och genomförbarhet. När den utredningen är klar, väntar en omröstning i parlamentet.
"

Kristna måste ta klimatansvar
- Claphaminstitutets hemsida - "Att aktivera sig för en bättre miljö är inte detsamma som att sätta naturen före människan. Det är tvärtom att se naturen som det livsrum som nuvarande och framtida människor har att leva i. Och de som drabbas hårdast vid olika slags miljö­katastrofer är som vanligt – de fattigaste.
För att erbjuda nu levande och kommande medvandrare på den här planeten en god miljö att leva i är det en självklar kristen livshållning att göra allt vi kan i det lilla såväl som i det stora för att efter bästa förmåga söka bevara och förvalta detta livsrum
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar