Dagens Nyheter

30 jan. 2014

Nyhetsflödet Fredag den 31 januari

Han dog inte i alkoholism – han dog av förnekelse
- Tommy Dahlmans blogg - "Vi har blivit duktiga på att leva i förnekelse. Tyvärr har denna levnadsteknik blivit en konsult som vi köper tjänster från varje dag. Som kortidskonsulent är den oumbärlig för oss men på sikt är den livsfarlig. I början hjälper den dig, sedan stjäler den ditt liv.
En god vän till mig dog när han var trettiotvå år gammal. Alla som kände honom sa att han dog av alkoholism. Jag hävdar dock att han dog av förnekelse. Så här lät ofta förnekelsekonsulten i honom: ”Jag har en del problem och ibland är problemen lite för stora. Jag dricker en del och ibland dricker jag lite för mycket. Men det gör väl de flesta.  Jag är ju ingen alkoholist.


Övergrepp i Australien
- FA:s hemsida - "I svensk nyhetsmedia har i dagarna framkommit att allvarliga övergrepp mot barn förekom på några av Frälsningsarméns institutioner i Australien under åren 1965 – 1977.
Frälsningsarmén i Sverige beklagar djupt det som skett och finner det fullkomligt oacceptabelt.
En statlig kommission ' the Royal Commission' arbetar med ärendet och Frälsningsarmén i Australien har ett nära samarbete med  kommissionen och beklagar djupt de skador som ett antal människor erhållit medan de varit i dess omsorg
."

Åpent spørsmål til Pinsebevegelsens lederråd vedrørende bevegelsens syn på helvete
- Norske Dagen - "Kan ikke vi som forkynnere i Pinsebevegelsen være sikre på at apostelen Johannes (som elsket Jesus, som Jesus elsket) snakker sant i sitt vidunderlige brev, når han sier i 1 Johannes 5:13: «Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite (min uthevelse) at dere har evig liv».
Kan vi ikke få lov til å sitere dette verset, proklamere det og innprente det i hodene og hjertene til de vi forkynner for, at de som tror på Jesus ikke skal gå fortapt. Kan vi ikke vite dette? Har vi blitt opplært i en livsløgn?
La meg bare avslutte med å gjøre det veldig klart:
Jeg ønsker å plyndre helvete og befolke himmelen! Derfor vil jeg vite om de lærdommer som jeg er blitt undervist i, er pålitelige og troverdige, Lukas 1:4.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar