Dagens Nyheter

16 jan. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 16 januari

Sätt Guds ord i centrum
- Hans Weichbrodt i Världen idag - "Det är en stark upplevelse att vara med när den judiska högtiden Simchat Tora firas. Festen som kommer i direkt anslutning till lövhyddohögtiden är fylld av bön och befriande glädje. Just glädjen tar sig ofta uttryck i dans och i centrum för hela skeendet befinner sig Torarullen med Guds ord. Torarullen med Guds ord bärs runt i jublande glädje och till allas beskådan. Följaktligen kan det hebreiska uttrycket "simchat" översättas med just ordet glädje.
Nu på söndag är det Bibelns dag. Syftet med dagen är likt det som uttrycks på "Simchat Tora". Det handlar om att lyfta fram vilken skatt vi har fått i Bibeln. Den kristna kyrkan har i snart 2 000 år bekänt sin tro på att Bibelns 66 böcker tillsammans utgör Guds Ord. Inspirationen till detta har hämtats ur bibelställen som 2 Tim. 3:15–17: "och du känner från barndomen de heliga Skrifterna som kan göra dig vis, så att du blir frälst genom tron i Kristus Jesus. Hela Skriften är utandad av Gud och nyttig till undervisning, till bestraffning, till upprättelse och till fostran i rättfärdighet, för att Gudsmänniskan ska bli fullt färdig, väl rustad för varje god gärning.
"

Tron håller att leva på!
- Per Larsson i Sändaren - "Ännu en gång har det kommit en rapport om religionens betydelse för människans hälsa. Den här gången från Skottland. I Skottland, där man som här brottas med knappa ekonomiska resurser, arbetar man därför för att stärka det andliga arbetet på sjukhusen genom att anställa sjukhuspräster, då det har visat sig att människor som får sina andliga och existentiella behov tillgodosedda, mår bättre och blir friskare snabbare."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar