Dagens Nyheter

12 feb. 2014

Nyhetsflödet fredag den 14 februari

EFK, Athen och lekstugemetaforen
- Joachim Elsanders blogg - "Jag läser Stefan Swärds senaste utspel, både på hans blogg och i tidningen Dagen. Stefan sätter bla diagnosen på EFK och rörelsen mår inte bra, med några få (växande) undantag så är det “lekstuga” för hela slanten. Det finns förresten bara en enda måttstock för Stefan och det är numerär tillväxt. Först vill jag säga att jag gillar att Stefan sticker ut hakan. Hans vilja att utmana är genuin. Jag är för underlag till samtal, ändå smakar inte inlägget gott. Inte i min mun i alla fall." (EFK=Evangeliska Frikyrkan)

Kristna i Mellanöstern en krympande minoritet
- Signum - "Geopolitiken i Mellanöstern har blivit totalt förändrad. Det råder ingen fred mellan israeler och palestinier. Libanon är förhärjat av inbördeskrig. Syrien står på gränsen till sammanbrott. Irak är ödelagt. Egypten håller på att explodera. Miljoner är på flykt från en region till en annan.
De som lider mest av dessa förhållanden är de kristna. Flykten från Mellanöstern pågår utan avbrott och kompenseras inte av den osäkra invandringen av manuell arbetskraft från Asien till de rika gulfstaterna.
"

Kinas jøder vi hjem til Israel
- Israel Today - "Det som kanskje er Kinas eldste jødiske samfunn ligger midt i dette enorme landet, i byen Kaifeng. De første jødene kom sannsynligvis til dette området i det åttende og niende århundre langs Silkeveien fra Persia. Deres etterkommere lever fortsatt som jøder.
De leser fra Toraen (Den fem mosebøkene) og feirer jødiske høytider, slik det blir foreskrevet i Bibelen. Nå ønsker de å vende tilbake til Israel.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar