Dagens Nyheter

7 feb. 2014

Nyhetsflödet söndag den 9 februari

Den ökande antisemitismen en varningsklocka
- Lukas Berggren i Världen idag - "Den rapport från EU:s organ för grundläggande rättigheter, FRA, som har kartlagt antisemitismen i Europa (och som vi rapporterar om på nyhetsplats i dag) är värd att ta på allvar. I de länder som finns med i undersökningen – Belgien, Frankrike, Italien, Lettland, Storbritannien, Sverige, Tyskland och Ungern – lever 90 procent av Europas judar. Rapporten ger därför en bra och överskådlig bild av antisemitismen i Europa.
Hela 66 procent av de svarande i nämnda länder upplever antisemitism som ett "mycket stort" eller "ganska stort" problem i sina länder. I Ungern och Frankrike upplevs problemen som större än i Sverige. Där har hela 48 respektive 46 procent till och med övervägt att emigrera till följd att de inte känner sig trygga i sina länder. Nyligen nåddes vi av rapporter om hur nynazister kuppade en demonstration i Paris och skanderade "Judarna ut ur Frankrike". Det är en typ av slagord som för tankarna tillbaka till trettiotalets Europa. Men faktum är att det skedde år 2014.
"

"Jämställdhetsministern och demokratiministern behöver markera mot Femenattacken mot domkyrkan"
- SEA:s hemsida - "Femenattacken mot Katolska domkyrkan i Stockholm är mycket upprörande. Det är ett starkt brott mot mötesfriheten. I ett demokratiskt land har vi frihet att anordna möten och vill man protestera mot något får man ordna ett eget möte och inte förstöra andras.
- Vi har också religionsfrihet att uttrycka vår tro och tillbe som vi vill. Det stör mig därför att kristna bröder och systrar blir attackerade på det här sättet i samband med en helig stund som har en extra dimension av allvar och höghet.
"

Motverka pornografins skadliga effekter på unga
- Jacob Ruolfsson i Hemmets Vän - "Var tionde 16-årig pojke tittar på porr dagligen. Det visar en studie bland 477 pojkar i gymnasiets årskurs ett som förra året redovisades vid Institutionen för barns och kvinnors hälsa vid Uppsala universitet. Enligt studien tittade också var tredje 16-årig flicka, men inte i samma omfattning som pojkarna.
Under hösten larmade polisen i Stockholms Söderort om en alltmer råare attityd till sex bland unga killar och att det inte längre var ett ovanligt ärende att en grupp tonårspojkar förgriper sig tillsammans på en tonårstjej.  I samtliga fall där datorer och mobiltelefoner beslagtogs var förekomsten av porr mycket stor.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar