Dagens Nyheter

20 feb. 2014

Nyhetsflödet fredag den 21 februari

Svensk lag är mot ett nyp i örat men för att ha ihjäl vår avkomma
- Tommy Dahlmans blogg - "Ellinor fick sin studielön indragen och blev därefter nekad utlovad anställning då hon meddelade att hennes samvete sa ifrån att delta i ingrepp som har med abort att göra. Ellinor menar at det handlar om två människor, inte en. Redan efter cirka 21 dagar efter befruktningsögonblicket börjar barnets hjärta att slå säger hon. Efter 10 veckor finns alla anlag och alla organ på plats, fortsätter hon.  Med en pålästhet och en mognad försvarar hon sig med att de mänskliga rättigheterna inte omfattar rätten till abort, men däremot rätten till liv och dessutom rätten till samvetsfrihet.
I artikel 9 i Europakonventionen som sedan 1995 är svensk lag till skydd för svenska medborgares mänskliga rättigheter står det: ”Envar ska äga rätt till tankefrihet, samvetsfrihet och religionsfrihet”. I nästan alla länder i Europa finns rätten till samvetsfrihet inskriven i den nationella lagen.
Ellinors juridiska ombud Ruth Nordström som är en driven och en mycket kunnig jurist har gjort en DO-anmälan och ärendet kan till slut hamna i Europadomstolen.
"

Kristendomen snart ett randfenomen
- Kyrkans Tidning - "Kristna utsätts och flyr. Då väljer Svenska kyrkan att sjösätta en stor kampanj för att bojkotta apelsiner från Israel, skriver riksdagsledamot Fredrik Malm (FP).
Medan islam och judendom i dag frodas i sina ursprungsområden håller kristendomen på att bli ett randfenomen, små grupper tillhörande en rad olika kristna riktningar, med oro för framtiden och en allt lägre tröskel för att emigrera för gott. Sedan Saddam Husseins fall har 80 kyrkor attackerats i Irak, den lilla skärva assyrier/syrianer som finns kvar i Turkiet hotas få sitt främsta kloster, som restes år 397 e Kr, konfiskerat av staten och i Syrien tvingas kristna till obrottslig lojalitet med regeringssidan, som i likhet med al-Qaida begår ohyggliga brott under inbördeskriget
."

Ta emot livet – eller stöta bort det
- Marie Willermarks blogg - "I en artikel i tidningen Dagen citeras Vårdförbundets representant:
    ”Efter att ha lyssnat till pressträffen berättar Lis Munk att hon inte tror att Ellinor Grimmark skulle kunna ge en neutral rådgivning som barnmorska.”
Detta är ett annat resonemang. Att man definierar begreppet neutral som att det bara får luta åt ett håll. Den som vill rådgiva för att rädda liv ska inte få säga vad man vill, medan den som rekommenderar en kvinna att göra en abort däremot ger ett ”neutralt” råd.
"

Beyond the shades of grey
- Rupeba in English - "This is a book that is based upon Christian fundamentals and beliefs. So I use practical applications of Bible Scripture throughout the book, without religiosity. And I use them to confront various aspects of this very controversial subject, head-on."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar