Dagens Nyheter

9 feb. 2014

Nyhetsflödet måndag den 10 februari

Amnesty på villovägar
- Hemmets Vän - "Amnesty International har sedan starten 1961 varit en organisation som arbetat för mänskliga rättigheter världen över. Få organisationer har vunnit så mycket respekt, i alla läger. Om det kommer att fortsätta vara så är i dagsläget något oklart, efter att det blivit känt att organisationens sekretariat i London förordar att prostitution legaliseras.
Tvivels utan har Amnesty Internationals nya uppfattning i frågan om prostitution fått uppmärksamhet medialt, konstigt vore annat. Att en så välrenommerad människorättsorganisation kommer till denna slutsats är både beklagligt och förvånande. Bakgrunden är att organisationen säger sig vilja värna de prostituerades mänskliga rättigheter. Det är ett verklighetsfrämmande sätt att resonera
."

Prästyrke har ersatt prästkallelse
- Tobias Bäckström i Kyrkans Tidning - "Varför har lönen blivit en sådan viktig fråga för oss? Svaret, menar jag, borde sökas i att vi (numera) ser på prästyrket just som ett yrke!
När vi inte längre ser det som en kallelse att bli präst utan som ett jobb bland alla andra blir detta konsekvenserna; då ska vi naturligtvis ha marknadsmässigt betalt.  Då börjar vi jämföra oss med andra yrkesgrupper och konkurrera med dem.
Johan Blix antyder i Kyrkans Tidning nummer 4/14 att det inte alltid är så lätt att få folk att söka vissa kyrkoherdetjänster. Men är en adekvat respons på det problemet att locka med hög lön?  Har vi helt släppt tanken att någon kan vara kallad till denna tjänst?
"

Jesuitpräst: ”Homs är ett helvete”
- Svenska Dagbladet - "Förhållandena i den belägrade staden Homs är fruktansvärda. Det berättar en nederländsk jesuitpräst som levt där i nästan 50 år, och är den siste utlänningen som är kvar.
Fader Frans van der Lugt beskriver ett helvete för de människor som ännu är kvar i det av regimen belägrade Homs.
– När man går nerför gatan och ser folks ansikten så är de alla svaga och bleka. Maten håller på att ta slut. Människor har börjat äta växter för att överleva, säger han.
"

FN blander sig i katolsk lære
- Kristeligt Dagblad - "FN’s anbefalinger til Vatikanet om for eksempel at ændre kanonisk ret og tillade abort strider mod religionsfriheden, mener kritikere
FN’s Børnekomité skal ikke blande sig i den katolske kirkes morallære. Sådan lyder kritikken efter offentliggørelsen i onsdags af rapporten om Vatikanets overholdelse af FN’s Børnekonvention.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar