Dagens Nyheter

18 feb. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 20 februari

Stephen Hawkings spår jordens undergång
- Svenska Dagbladet - "Kosmologiforskaren, Cambridgeprofessorn, populärvetenskapsförfattaren mm Stephen Hawking spår nu mänklighetens snara undergång.  Om världssamfundet inte ens kan lösa konflikten i Syrien, det faktum att hundratusentals människor dödas obarmhärtigt. Kan då inte ännu större konflikter uppstå? Det faktum att världsamfundet står handfallna är ett tecken på att människan inte längre kan styra sin framtid, menar Hawking.
Hjälporganisationer står maktlösa, barn dödas, flyktingar lider. ”Det som sker i Syrien idag är avskyvärt, en skandal världen kyligt betraktar på avstånd. Var är vår emotionella intelligens? Vår sinne för rättvisa?” - frågar Stephen Hawking.
"

 Målet: Att bli en missionsrörelse för att missionera Sverige
- Stefan Swärds blogg - "En del kan undra, ägnar vi oss inte åt mission i Sverige redan?
Alldeles för begränsat. Så länge vi lägger ner fler församlingar än vad vi startar upp nya, så gör vi det på ett alldeles för oengagerat sätt.
Mission är passion, mission är en eld. Mission är att engagemanget för att människor inte ska gå förlorade utan få tag i det eviga livet, det är livsprojektet.
Ett konkret exempel på mission i Sverige tycker jag är det vi gör i Elimkyrkan. Vi är en gammal församling men har bestämt oss för att grunda, starta och plantera 10 nya församlingar i Storstockholm. Målsättningen är att göra detta fram till år 2020. Vi är nu en grupp på fem församlingar, men vi har två till församlingar på gång. Nyligen sände vi ut en grupp medlemmar till Skärholmen, nu finns Elimkyrkan Skärholmen. De var 50 personer på sin gudstjänst senaste söndagen.
"

Rett eller plikt?
- Norge idag - "Det er så vondt å sjå kor samfunnet vrenge på sanninga. Det er ikkje sant at det er ein celleklump, det er eit barn! Det er ikkje sant at kvinner har rett til å abortere, ingen har rett til å ta liv, skriv Linda Austnes."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar