Dagens Nyheter

15 feb. 2014

Nyhetsflödet söndag den 16 februari

 Vad är osund karismatik? – del I
- David Wellstam i Efterkristus - "Ett av mina huvudspår på bloggen är att inspirera och ge verktyg till sund karismatik. Eftersom jag lyfter fram hur viktigt detta är för församlingen och Guds rike så kan man få intrycket av att jag naivt är positiv till ALLT så länge Guds kraft verkar. Inget kunde vara längre bort från sanningen. Jag är mycket väl medveten om att Andens kraft ibland har hanterats på ett dåligt sätt. Karismatiken i sig själv är dock aldrig problemet. Vi är problemet! Allt människan gör kan bli fel och osunt. Vi kan undervisa osunt, leda osunt, ha osunda relationer, leda lovsång på ett osunt sätt, evangelisera på ett osunt sätt osv. Bara för att det ibland blivit tokigt i samband med evangelisation så slutar vi förstås inte evangelisera. Istället lär vi ifrån våra misstag och försöker nå ut till människor på ett bättre sätt."

Israels kamp och Guds trofasthet
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Eftersom Gud gör anspråk på hela jorden och verkar suveränt i historien, får Guds handlande med det judiska folket också politiska implikationer. I det perspektivet är Guds syfte större än frågan om vad som är bekvämt för, vare sig det judiska folket eller världssamfundet i dess ambitioner att kontrollera skeendet."

Du sköna nya värld: Belgien tillåter att döda sina barn
- Bengts blogg - "Nu går det fort utför på det sluttande planet. Abort kallas ibland brutalt för legalt barnamord, men nu får uttrycket en helt realistisk innebörd då Belgiens parlament antar en lag som gör det möjligt att ta barn av daga. Barn som lider av svåra, obotliga sjukdomar skall kunna erbjudas hjälp av vårdpersonal att ta sitt liv."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar