Dagens Nyheter

12 feb. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 13 februari

Vad är ett äktenskap?
- Lukas Berggren i Världen idag - "Ett äktenskap, i teologisk betydelse, är fortfarande en förening mellan en man och en kvinna. Skapelseordningen gäller fortfarande. Jesu ord om äktenskapet i Matteusevangeliets nittonde kapitel gäller fortfarande. Där citerar Jesus Första Moseboken, och bekräftar därmed skapelseordningen, när han säger: "Har ni inte läst att Skaparen från begynnelsen gjorde dem till man och kvinna och sade: Därför skall en man lämna sin far och mor och hålla sig till sin hustru, och de två skall vara ett kött? Så är de inte längre två utan ett kött. Vad Gud har fogat samman skall människan inte skilja åt."
Detta citat kan nu inte präster som förrättar samkönade vigslar läsa, eftersom texten bekräftar skapelseordningen – man och kvinna. Så i stället för att stå emot trycket från den politiska majoriteten, får man sortera undan de bibelord som inte passar in i den definition av äktenskapet som nu verkar ha blivit rätt. Nog borde det vara en rejäl väckarklocka när präster inte kan läsa Jesu egna ord om äktenskapet under en vigselgudstjänst? Den teologiska rättspositivismen får uppenbarligen långtgående konsekvenser. I stället för att låta politiska krafter forma teologin borde vi förstås fråga Gud: "Herre vad är ett äktenskap?
"

Gudsbevis – Korset
- Bength Gustafsons blogg - "Korset är ett av de största och kraftfullaste bevisen på att Gud finns och som visar oss vem och hurudan Gud är. Gud bevisar sin kärlek till oss däri att Jesus Kristus dog för oss, medan vi ännu var syndare. (Rom. 5:8). Guds kärlek har ingenting med vår tids ytliga och egoistiska, tekniska och sexfixerade kärleksbegrepp att göra. Guds kärlek är totalt och kompromisslöst utgivande och har andras bästa i fokus, trots att de  förbannar och förnekar Gud, förlöjligar och misskrediterar Guds namn och lever i synd och därmed missar det mål som Gud har satt upp för varje människa."

Frälsningsarmén i Ryssland möter människor under OS i Sochi
- FA:s hemsida - "Frälsningsarméns evangelisationsteam, som är i Sochi för att möta människor har röda förkläden med ryska Frälsningsarméns sköld på. Teamet delar dagligen ut mer än 200 koppar te och kaffe med en lokal delikatess – liknande en bagel, till människor som samlats i "Fun Zone", utanför OS-området för att se de olympiska tävlingarna på stora tv-skärmar uppsatta av den lokala kyrkan i Sochi.  Man delar också ut kalendrar med frälsningsarmé-bilder och hänvisning om hur man kan få ytterligare information om Frälsningsarmén via deras hemsida.
Söndagen var en speciell dag för teamet när de firade gudstjänst tillsammans med kyrkan de samarbetar med i området Fun Zone.
"

Uforståelig boikott av SodaStream
- Norske Dagen - "SodaStream-fabrikken på industriområdet Mishor Adumim øst for Jerusalem står i fare for å bli boikottet av vestlige land fordi den ligger på Vestbredden. – De som betaler prisen for en boikott, er palestinerne, sier direktør Daniel Birnbaum. 70 prosent av de ansatte ved bedriften er palestinere."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar