Dagens Nyheter

6 feb. 2014

Nyhetsflödet lördag den 8 februari

Samvetsfrihet ÄR en mänsklig rättighet!
- Annelie Enochsons blogg - "Svenska media har inte utan anledning kallats "den tredje statsmakten" utifrån deras enorma påverkans möjligheter på sina läsare som aningslöst tror på att allt vad som står i deras media. Nu är det inte så att all sanning finns i media; långtifrån! Så fort någon utrycker en icke politisk korrekt åsikt eller agerar på ett icke politiskt sätt så stormar mediasverige och ropar storord. Se bara vad som  händer runt den modiga barnmorskan Ellinor Grimmarks som DO anmäler ett antal arbetsplatser som nekat henne arbete för att hon inte vill utföra aborter. Vad ropar då mediasverige?
Jo, att abort är en mänsklig rättighet! När blev det detta? Att vi i Sverige har en generös aborträtt är inte lika med en mänsklig rättighet. En mänsklig rättighet är universell och omfattas av alla, även de som bor utanför Sverige."

Jesus jämställs med andra gudar
- Per-Arne Imsen i Dagen - "Relationer och sammanhang är viktigare än trosläror i den nya världsreligion som växer fram. Var står studieförbunden Bilda och Sensus i detta interreligiösa tidevarv?
...Det är helt tydligt att man strävar efter en religionsgemenskap för alla världsmedborgare där relationer och sammanhang är viktigare än trosläror.
Målet är inte att forma en universell tro av minsta gemensamma nämnare. Det som växer fram är en postmodern religion utan absoluta sanningar eller fasta värden, där många sanningar kan samsas, även om de motsäger varandra. Man förenas i världsfredens, solidaritetens och toleransens namn kring det goda i religionerna. Eller som påven säger: The universell Common Good”.
I denna religion är det inte viktigt vem eller vad man tillber. Man ser snarare ett värde i den gemenskap och atmosfär som uppstår när människor från olika religioner ber tillsammans.
"

30.000 kristna dödades, hackades med knivar, brändes levande på bål
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Det finns en ö som heter Maluku och tillhör Indonesien.Dit åkte ”vår” evangelist SYENI, utan fungerande ben, släpar hon sig fram utefter marken. Det är Islams mest våldsbenägna ön. Kring år 2000 dödades 30.000 kristna på den ön. I en by som heter Duma avrättades flera hundra kristna. En 12 år gammal pojke tvingades se när mamma och pappa höggs med ”machetes” och sedan brändes levande på bål. Det är endast drygt tretton år sedan. Fortfarande är hatet mot de kristna ovanligt hårt. Dit åkte evangelisten i slutet av förra året, enligt de uppgifter vi har fått. Hon tog en båt i oktober och befinner sig nu ute i byarna och vittnar om Jesus."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar