Dagens Nyheter

16 feb. 2014

Nyhetsflödet måndag den 17 februari

Fler förskolor och äldreboenden i kyrkans regi
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Om vi blickar framåt och funderar på hur välfärden ska se ut framöver så vill jag se fler kyrkor som bedriver förskolor, äldreboenden och till och med sjukhus. För jag är helt övertygad om att många människor gärna skulle se fler äldreboenden som bedrivs av Katolska kyrkan, Frälsningsarmén eller Pingströrelsen.
Att ta hand om de sjuka har kyrkan gjort i 2 000 år. Ordet lasarett kommer ursprungligen från en kombination av orden Lasarus och Nasaret. I tider när kyrkan varit stark har det alltid funnits ett genuint och stort socialt engagemang
."

Lars Adaktusson menar att Carl Bildt driver socialdemokratisk Mellanösternpolitik
- Inblick - "Carl Bildt må vara populär på Aftonbladets ledarsida och hos Socialdemokraterna, men hans Mellanösternpolitik är inte min, säger Lars Adaktusson, EU-kandidat för KD. – Alla demokrater måste ta avstånd från Irans öppet antisemitiska regim som betraktar Israel som roten till allt ont."

”Här kan jag jobba med hjärtat”
- Arbetet - "I Frälsningsarmén är tron halva sanningen. Andra halvan är att göra skillnad, att se till att människor får mat, kläder och tak över huvudet. Att be för andra är långsiktigt. Under tiden måste vi agera här och nu.
Åsa Adolfsson är verksamhetschef på härbärget Gnistan i Örebro med tio platser för hemlösa och ytterligare tio platser i ett stödboende, första steget på vägen mot egen bostad.
– Jag försöker vara de hemlösas ansikte utåt, deras advokat. Vi behöver fler bostäder och mer resurser. De kommer inte att sluta missbruka så länge de inte har något hem.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar