Dagens Nyheter

4 feb. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 5 februari

Gudsbevis – Guds Ord och våra ord
- Bength Gustafsons blogg - "Våra ord är bärare och förmedlare. Det finns Gudagivna och objektiva värden och värderingar och med våra ord bär vi ut och förmedlar de värden och värderingar som vi har bejakat. Och Gud har gett oss människor ett samvete, vars funktion är att backa upp oss i detta, men också att tala om för oss när vi sviker, genom att vi tiger då vi skulle tala och talar då vi skulle tiga. På denna blogg är jag därför tydlig när det gäller en Biblisk och kristen människosyn, synen på människolivet, på alla människors lika värde och  på människolivets okränkbarhet ifrån konceptionen. I synen på man och kvinna, äktenskapet, hemmet och familjen.  Och i synen på Israel, Jerusalem och det judiska folket och på det ”Palestinska folket” och de arabiska folken som ”Abrahams barn”, och vad Gud har sagt om dessa folk och nationer och världens övriga nationer.
- Med våra ord kan vi bygga upp eller riva ner. Vi kan välja att tala tro och uppmuntran istället för fruktan och frustration, sanning istället för lögn, liv istället för död, välsignelse istället för förbannelse. Ja, till och med våra ord kan vara skapande.
"

Jesus till alla
- Marie Willermarks blogg - "Med en blick ut över värden denna dag, i början av februari 2014, med alla konflikter och mänskligt lidande som tycks ostoppbara – hur relevant är det att jag, att Frälsningsarmén har som övergripande vision att alla människor ska få möta Jesus?
Övergrepp sker hela tiden mot människor och miljö antingen det gäller Syrien, Sudan, Sotji eller handeln med människor och droger i Stockholm. Gud bryr sig om detta. Han talar fortfarande genom Jesus
."

Poeten som drakk cola med Jesus
- Vårt Land - "Midt i moderne kristendomsforakt og avstengt fromhet kjørte Ylva Eggehorn i 1970 inn en kile av en diktsamling: Ska vi dela?
Den svenske poeten ga ut sin første diktsamling da hun var 13 år, som tidenes yngste debutant i Sverige. Som 20-åring ga hun ut dikt om et sterkt møte med Jesus. «Vi satt i köket och drakk Cola, Jesus och jag.»
Det vakte sterke reaksjoner. Samlingen Ska vi dela? som kom ut i 1970, solgte i 24.000 eksemplarer. Hun sprengte grensen for hva som ble forventet av en kristen forfatter.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar