Dagens Nyheter

21 feb. 2014

Nyhetsflödet söndag den 23 februari

Förföljda kristna och Israel, Bildt!
- Lukas Berggren i Världen idag  - "I onsdags läste utrikesminister Carl Bildt (M) upp sin elva sidor långa utrikesdeklaration. Tyvärr utelämnades viktiga frågor som hade förtjänat att uppmärksammas. Enligt organisationen Open Doors förföljs 100 miljoner kristna runt om i världen. Etthundra miljoner. International Society for Human Rights har visat att 80 procent av all religiös förföljelse drabbar troende kristna. Åttio procent. Fakta som dessa borde förstås utrikesministern ha ägnat åtminstone ett par meningar åt, när han nu ändå hade elva sidor till sitt förfogande. Det handlar om omfattande brott av många gånger extrem art."
 
”RFSU:s världsbild behöver utmanas” 
- Olof Edsinger i Skolvärlden - "Ibland kan man nästan få intrycket att RFSU skulle vara någon form av statlig myndighet. Men så är naturligtvis inte fallet. De är en lobbyorganisation, som dessutom har betydande ekonomiska intressen i form av försäljning av kondomer, sexleksaker med mera. Deras material ”Sex i skolan” är visserligen kreativt, men det kan knappast sägas leva upp till läroplanens tal om allsidighet och om att på ett sakligt sätt förmedla fakta.
Något som förtigs i RFSU:s material är till exempel det positiva med att koppla samman sex med kärlek och trohet. Detta trots att regeringens egen Framtidskommission slår fast att goda, hållbara kärleksrelationer påverkar vår hälsa, vårt välbefinnande och vår livslängd minst lika mycket som sunda matvanor, motion och abstinens från alkohol och tobak
."

Gud bygger och vi arbetar
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "För att rätt förstå den situation vi befinner oss i som kristenhet i Sverige, kan vi ha hjälp av att utvärdera betydelsen av vad vi sett av den helige Andes rörelse från 1960-talet och fram till vår egen tid. Guds perspektiv är naturligtvis mycket större men genom att begränsa oss till den här tidsperioden blir det lättare att uppfatta vad det är fråga om. Vi kan urskilja några ”tider” som vi berörts av – andliga skeenden med global omfattning, global samtidighet och med ett gemensamt innehåll, vilket gör att vi kan beteckna dem som Gudshändelser. Det rör sig inte om kulturella modetrender, de bär alla tecken på att vara Guds suveräna verk genom den helige Ande. Jag tänker på Jesusväckelsen, den karismatiska väckelsen och trosväckelsen.
De har alla tre kännetecknats av att de haft en global dimension i Kristi kropp – en samtidighet i sitt förlopp och en gemensam dimension till sitt innehåll av uppenbarelse och manifestationer.
Även om varje fas haft ett karaktäristiskt mönster, kan vi se, att de sammantaget uttrycker en gemensam intention att föra Kristi kropp till en större mognad och enhet i den helige Ande.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar