Dagens Nyheter

27 feb. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 27 februari

En människa som är frisk, är någon som inte är tillräckligt noga undersökt
- Tommy Dahlmans blogg - "En människa som är frisk,är inte tillräckligt undersökt.  Att få barn är en gåva – inte en rättighet. Den formuleringen bygger på en princip om människovärde. Därför blir allt som har med fosterdiagnostik och embryodiagnostik så förvrängt och så vanställt när de sätts i händerna på människor som drivs av utsorterande syften. Den snabba globaliseringsutvecklingen gör oss så omärkt avtrubbade och tendensiösa att det gäller hålla zoomlinsen polerad när den iakttar den mediciniska etiken. Fosterdiagnostiken ska vara i avsikt att bota, skydda och förebygga sjukdomar och inte att gå dödens ärenden.  Det måste få förbli utanför all laglig tillämpning att kunna selektera människor på grund av funktionshinder eller ”felaktigt” kön, vilket det första redan händer i vårt land."

Förföljda kristna: Den viskande kyrkan
- Erik Helmerson i Dagens Nyheter - "Kristna mördas och fördrivs i Mellanöstern. Men Svenska kyrkan tycks mest upptagen med att kritisera Israel – det säkraste landet i regionen för en kristen.
Kristna mördas och fördrivs i Mellanöstern. Men Svenska kyrkan tycks mest upptagen med att kritisera Israel – det säkraste landet i regionen för en kristen.
Den senaste tiden har insikten sakta vuxit om ett av de värsta brotten i  modern tid. Det handlar om den globala förföljelsen av kristna minoriteter. Från att tystnaden varit ekande skrivs det nu böcker, publiceras debattinlägg och hålls seminarier. Uppvaknandet är senkommet men mycket välkommet.
"

De lämnar tryggheten för äventyret i Indonesien
- FA:s hemsida - "Vissa söker stillheten och tystnaden för att finna ro och mening. Elin och Marcus Hammarberg valde i stället att säga hej då till den skyddade tillvaron, lämna jobb och ta med de tre barnen till en av världens mest tätbefolkade öar i Indonesien...
...Marcus, som har anställning på ett mindre it-företag, hade ingen aning om hur hans kolleger skulle reagera när han berättade om familjens beslut.
– De allra flesta har varit mycket positiva. När ekonomin är säkrad och karriären nått sin topp är det många som frågar efter något annat. Det är lätt att bli själsligt tom. Vi förlorar ekonomiskt på att åka iväg, men vi vinner något annat. Jag tror att många i min bransch börjat leta efter det som är betydligt viktigare än pengar och status.
"

Søker kirken under opptøyene i Ukraina
- Korsets Seier - "I Kiev har om lag 20 000 demonstranter fra opposisjonen samlet seg til protester på Uavhengighetsplassen, men urolighetene rammer hele den vestlige delen av landet.
 – De fleste har fullstendig mistet tiltroen til politikerne. Det er nå bare kirken som har folkets tillit – det gjentas hele tiden på radio, TV og blant andre kommentatorer, forteller Raychynets.
Fader Vasily, nestleder i Det ukrainske bibelselskapets styre og ortodoks prest, rapporterer fra situasjonen i Lvov i Vest-Ukraina:
– Folk kommer gråtende til kirken til alle tider av døgnet. Derfor må også kirkene holde åpent 24 timer i døgnet for å kunne ta imot alle som trenger hjelp og sjelesorg
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar