Dagens Nyheter

28 feb. 2014

Nyhetsflödet fredag den 28 februari

Sju kristna brutalt mördade
- Världen idag - "Sju kristna egyptier har hittades på måndagen brutalt mördade strax utanför Benghazi i Libyen.
Beväpnade män rapporteras ha gått från dörr till dörr för att skjuta ner kristna.
– De dödades genom skott i huvudet på avrättningsvis. Vi vet inte vilka som dödade dem, säger en polis till nyhetsbyrån Reuters.
Vittnen har beskrivit att de beväpnade männen gick från dörr till dörr och frågade om de som bor där är muslimer eller kristna, för att sedan släpa iväg de som angett att de var kristna.
"

Goda ordningar för våra andliga liv
- Olof Edsinger i Efterkristus - "Ett av de områden där vi är som mest olika som människor är vårt förhållande till rutiner. Vissa av oss älskar när det är ordning och reda i våra liv. När vi slipper vara spontana och när vi redan på morgonen vet vad som kommer att hända under dagen. Andra av oss tycker att en sådan tillvaro låter som en mardröm. Vi behöver luft under vingarna och vi tycker att glädjen och kreativiteten försvinner när saker och ting blir för inrutat.
Samtidigt är det tydligt att vare sig ordningen eller spontaniteten går att spela ut mot varandra. Ett liv som bara går på rutin kanske inte är så mycket att ha i längden. Men ett liv utan planering kommer också att bli ganska fattigt. Framför allt kommer det att slå mot våra nära relationer.
"

Kristna och dess fiender
- Holger Nilsson i Flammor - "Kristna flyr från sina hem i en rad länder i arabvärlden. Det handlar om skaror av troende i land efter land. Tidningen Dagen hade en artikel om antalet kristna som var på flykt från de olika länderna. Artikeln var publicerad den 11 oktober och hade rubriken ”Man kan inte räkna dem alla.”
Även på svenska Dagbladets ledarsida den 22 augusti konstateras att ”kristna har ingen framtid i Mellanöstern.”
Dagens Nyheter uppmärksammar förföljelsen av de kristna i sin huvudledare den 13 oktober. Man påvisar att: ”Många som gärna står upp mot förtryck och lidande har en blind fläck: de miljontals förföljda kristna.”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar