Dagens Nyheter

26 dec. 2014

Nyhetsflödet fredag den 26 december

Julens budskap förkastar Jehovas Vittnens lära
- Tommy Dahlmans blogg - "Jehovas vittnens budskap är från den kristna trons perspektiv en villolära som bygger på egna tolkningar av Bibeln och inte på det som genom kyrkohistorien har varit den kristna kyrkans förvaltande av apostlarnas lära.
Enligt Jehovas Vittne är inte Jesus Gud och därmed faller hela kristologiens sanning. Kristen tro kan därför aldrig jämföras med ett Jehovas Vittne. Att Jesus är både Gud och människa i fullt mått kan missförstås om man inte har med sig både inkarnationens och jungfrufödelsens rätta perspektiv. Det handlar alltså inte om en spjälkad, splittrad och dubbel personlighet utan mer om den bjärta motsatsen till sådana missförståelser. Det är jungfrufödelsen som gör Jesus komplett och hel. Jesus är till sitt väsen både fullkomlig Gud och fullkomlig människa. Det är denna inkarnation som gör det möjligt att Gud fullt och helt kunde identifiera sig med människans syndiga natur. Utan Jesu preexistens, att han föddes av en jungfru och att han var både Gud och människa blir evangeliet bara en blodfattig moralpredikan."

O helga natt – de flesta amerikaner tror på julevangeliet
- Signum - "Julsångerna speglar en verklighet för de flesta amerikaner som tror på den historiska sanningshalten i flera av evangeliets beskrivningar av Jesu Kristi födelse. En undersökning som institutet Pew Research Center publicerade i mitten av december visar en ”utbredd tro på Bibelns julberättelse” bland allmänheten i USA.
Ungefär 73 procent av alla tillfrågade sade att de tror att Jesus Kristus föddes av en jungfru, medan 74 procent tror att en ängel förkunnade Jesu födelse för herdarna, 75 procent tror på de tre vise männens besök och 81 procent att Jesusbarnet lades i en krubba."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar