Dagens Nyheter

18 dec. 2014

Nyhetsflödet fredag den 19 december

Alla antisemitiska anleten är onda, utan undantag!
- Tommy Dahlmans blogg - "Alla antisemitismens anleten är onda, utan undantag! Samtidigt som SD politikern och tillika vice talesman i riksdagens kammare Björn Söder uttalar sig anmärkningsvärt om svenskheten och som kan spåras till ideologier som är helt främmande för kristen tro har vi en utrikesminister och en regering som på det nya jobbets första dag kräver att judar skall förhandla med Hamas som är en av världens främsta organisationer på just diskriminering av judar, förföljelser mot judar, fördomar mot judar och hatbrott mot judar. Antisemitismens elaka tryne måste avslöjas, oavsett kontext. Med tanke på den svenska undfallenheten mot det judiska folket när Adolf Hitlers groteska hatpolitik härjade som värst i Europa är det besynnerligt att inte den svenska regeringen vill göra upp med all slags antisemitism, utan undantag."

 Fokus på frälsningsfrågan?
- Andreas Holmberg i EFS idag - " Handen på hjärtat, kära biskopar: har det inte i vår kyrka, även bland biskopar, framförts läror som just i frälsningsfrågan leder människor ännu mer vilse än så? Lät inte åtminstone en av ärkebiskopskandidaterna nu senast påskina att alla blir frälsta bara de dör? Och att alltså INGEN fråga är någon frälsningsfråga i egentlig mening? Men inte ledde det till att hans biskop försökte avkraga honom. Nej, inte ens till att hans motkandidater, inklusive nuvarande ärkebiskopen, ordentligt markerade mot hans utsaga. De flesta verkade snarast stämma in.
Eller ta prästen Ulla Karlsson som ett annat exempel, hon som ville ha bort talet om synd och skuld och slaktade lamm (i påsktider kantänka!). Den enda offentliga reprimand hon fått från sin biskop, om jag sett rätt, var att hon inte infunnit sej till ett möte med domkapitlet!"

Relationen till Israel på bottennivå
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Aldrig tidigare har Israel kallat hem sin ambassadör i Sverige. Men efter regeringen Löfvens forcerade beslut om att erkänna en palestinsk stat, reste Isaach Bachman hem till Israel i en månad. – Beslutet sänder en signal till palestinierna att de kan göra precis vad de vill utan att ställas till svars, säger han till Inblick. ..
– Det som hände var enligt vårt synsätt så negativt att vi inte bara kunde låta det vara. I det diplomatiska språket finns det få sätt att uttrycka sig om olika situationer, men min regering – och jag själv – ansåg att detta beslut var riktigt, säger Isaac Bachman och beskriver hur Sverige är det första EU-landet som tar ett sådant beslut."

Sveriges invandrarkristna är kyrkornas hopp och framtid!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Hitflyttade kristna från olika delar av världen har för oss i Sverige liknande betydelse som när vi skickade missionärer ut över världen, eller svenskar lämnade vårt land och emigrerade till Amerika där svenskättlingar haft mycket stor betydelse för väckelsekristendomens utveckling i USA.
I olika delar av Sverige är det nu fram för allt invandrarkyrkorna och grupper från Afrika, Asien, Mellersta Östern som ger liv och vitalitet till förnyelse och upprättelse av kristendomens andliga kraft och styrka."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar