Dagens Nyheter

23 dec. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 23 december

 Påven: Ni lider av ”andlig Alzheimer”
- Dagens Nyheter - "Utbyte av artigheter lyste med sin frånvaro när påven Franciskus på måndagen höll julträff med sina medarbetare. I stället kritiserade han skarpt – men på ett mycket lugnt sätt – karriärismen, girigheten och intrigmakandet bland Vatikanens präster, biskopar och kardinaler.
Utbyte av artigheter lyste med sin frånvaro när påven Franciskus på måndagen höll julträff med sina medarbetare. I stället kritiserade han skarpt – men på ett mycket lugnt sätt – karriärismen, girigheten och intrigmakandet bland Vatikanens präster, biskopar och kardinaler.
Enligt påven är ledningen för den katolska kyrkan infekterad av ”andlig Alzheimer”. Hårda ord från den gång efter annan kontroversielle ledaren, kontroversiell för de etablerade inom den världsomspännande kyrkan, vill säga. Franciskus slog tidigt fast att han skulle bli den lilla människans och de åsidosattas påve."
(Bilden: Här får de veta att de lever, samlingen av präster, biskopar och kardinaler som utgör den romerska kurian, Heliga stolens regering och centrala förvaltning. Påve Franciskus tog tillfället i akt under julträffen att peka ut ”15 sjukdomar och frestelser” som måste utrotas. /l'Osservatore Romano / AP)





 ”Kristendom allierar sig inte med någon nation”- Världen idag - " Även om det går att finnastöd både för nationalism och mot ett mångreligiöst samhälle i Bibelns texter, finns det goda skäl för kristna att inte ställa sig bakom Sverigedemokraternas nationalism och idé om en överordnad enhetskultur. Det framkom vid ett seminarium på Teologiska högskolan i Stockholm, THS, som förra veckan genomfördes i samarbete med studieförbundet Bilda och Equmeniakyrkan.
– Hur ska vi som kyrkor och samfund ställa oss till rasism och fascism i olika former? Kyrkan kan hur som helst inte vara tyst, eftersom den bär med sig tron på en förenad mänsklighet, sa högskolans rektor Owe Kennerberg när han inledde dagen."


Härligt Anders Borg och Migrationsverkets GD
- Stefan Swärds blogg - "Så uppfriskande att läsa förre finansministern Anders Borgs kommentar om flyktingpolitiken i Expressen idag, helt i linje med oss 380 frikyrkopastorer."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar