Dagens Nyheter

29 dec. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 30 december

Nyårsönskningar – fyra ändrade lagar
- Ruth Nordström i Världen idag - "2014 går mot sitt slut. Det är dags att blicka framåt mot ett nytt år – 2015. Här listar jag mina nyårsönskningar inför det nya året; fyra ändrade lagar.
1. Ändra skollagen. Efter att 81 000 namn samlats in under Adventsuppropet 2012 för en ändrad skollag och förra utbildningsministern lovat en översyn av nya skollagen har inget hänt som ändrat Skolinspektionens praxis....
2. Skärp sexköpslagen. Sverige blev år 1999 det första landet i världen att kriminalisera köp av sexuella tjänster....
3. Ändra lagen om människohandel. Skärp straffen för människohandel och koppleri. Förutom lagändring behövs ändring i rättstillämpningen, främst när det gäller bevisvärderingen....
4. Ändra abortlagen. Sänk gränsen för fri abort till vecka 12 istället för nuvarande 18. Erbjud alla kvinnor information och vägledning om det bistånd som samhället kan erbjuda henne inför hennes val....

Stefan Swärd fortsätter att kommentera kritiken av uppropet mot SD
- Stefan Swärds blogg - "En annan kritiker av artikeln mot främlingsfientlighet och SD-inflytande är kristna rocklegenden Ulf Christiansson som skrivit på Aletheia. Hans text har delats över 500 gånger, så den har uppenbarligen fått en hel del spridning. Återigen – vi 380 har inte möjlighet att gå in i gemensamma genmälen, det är en praktisk omöjlighet. Detta är enbart mina personliga reflektioner över Christianssons text. Jag försöker här att bena ut på vilka punkter han kritiserar vår text, och sedan kommentera kritiken.
En inledande reflektion är att det är inte helt enkelt att vara kristen ledare i Sverige. Väldigt ofta blir vi kritiserade för att vi är för lågmälda, vi säger inget. Vi är för tysta. Nu när vi säger något, då får vi kritik för att vi säger något. Inte helt enkelt att hantera."


Profeten Amos blev ett problem för att han sade sanningen
- Rakt på sak - "Hör detta, ni som står efter den fattiges liv och vill göra slut på de olyckliga i landet, ni som säger: "När är nymånadsdagen förbi så att vi får sälja säd, och sabbaten så att vi får öppna vårt sädesförråd? Då skall vi göra efa-måttet mindre och höja priset och förfalska vågen så att den visar orätt vikt. Då skall vi köpa de utblottade för pengar och den fattige för ett par skor. Och spillsäden skall vi då sälja som säd." (Amos 8: 4-6)
Låt mig presentera profeten Amos. Denne outbildade herde fick kallelse direkt från Gud att träda upp som profet i Israel. Ändå var han inte ens från Israel utan från grannen sydriket. Han bodde i Tekoa som låg 16 kilmoter söder om Jerusalem."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar