Dagens Nyheter

2 dec. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 3 december

Historiens största evakuering
- Bength Gustafsons blogg - "Historiens största evakuering av människor från jorden till himmelen. Ja, så kan man beskriva den första uppståndelsen och uppryckandet. Detta som kommer att hända efter det att den sista skörden av människor ifrån världens alla nationer har kommit in i Guds rike. (Den skörd som jag skrev om på denna blogg den 30 oktober 2014). Jag är medveten om, att detta tema är kontroversiellt, även i de kristna leden. Men det får inte hindra oss att skriva och tala om detta.
För dem som på regelbunden basis läser och studerar Bibeln, så är begreppet tidsåldrar inget främmande begrepp. Gud har delat in vår historia i olika tidsåldrar och även tidsbestämt dem, ifrån skapelsens början och fram genom hela vår historia. Flera tidsåldrar har haft sin tid och några har vi ännu framför oss. Det är så träffande det som Predikaren skriver, att allting har sin tid, och vart företag under himmelen har sin stund.  Inför detta faktum gör vi alla bäst i, att stå med en hållning av ödmjukhet inför en evig och personlig Gud och inför hans suveränitet från tidsåldrarnas begynnelse och fram genom hela historien och sedan in i evigheten."

Amerikansk ateistkampanj väcker känslor
- Dagen - "En ateistisk kampanj mot kyrkan har precis dragit igång i amerikanska södern. Många rasar men pastor Devon Walker i Arkansas ser det som ett bra tillfälle att få prata om Gud.
"Kära tomten, det enda jag önskar i jul är att slippa kyrkan. Jag är för gammal för sagor."  Det är texten till den stora annonskampanj som just nu pågår i amerikanska södern, där en liten flicka i röd tomtedräkt ses skriva brev till tomten.
Kampanjen pågår fram till 24 december och lanseras av American Atheists."

Ovälkommen konkurrens om asylboenden
- P4 Östergötland - "Sinar intäkterna? Det frågar sig företagare Bert Karlsson när han hör att Svenska kyrkan och Frälsningsarmén funderar på att starta asylboenden. Nej är svaret från kyrkan.
Bert Karlsson driver själv asylboenden bland annat i Åtvidaberg och han tycker att kyrkliga organisationer ska syssla med annat.
– Jag börjar ju undra om det är kollekten som sinar för dem. Och skatterna, säger han. Det vore bättre om de ägnade sig åt romerna som inte har nånstans att bo. Men det är klart att det kanske inte är ekonomi i det.
Tror du att Frälsningsarmén vill tjäna pengar?
– Ja det verkar ju så."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar