Dagens Nyheter

11 dec. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 11 december

Historiens största invasion
- Bength Gustafsons blogg - "Lika säkert som vi vet, att Jesus kom hit till jorden för första gången, lika säkert vet vi, att Jesus kommer hit till jorden för andra gången. Första gången kom Jesus som ett litet barn, född av en ung jungfru, Maria, i ett stall i det lilla och mänskligt sett obetydliga och föraktade Betlehem i Israel. Få människor kände till det som hände där och då, trots att det var noggrant annonserat under flera århundraden. Ett av de största miraklerna i vår historia var ett faktum – Inkarnationen – Gud blev människa.  Därför firar vi jul. Vi firar Jesu födelsedag. Det kan vara på sin plats att påminna varandra om detta i dessa dagar.
När Jesus kommer till jorden för andra gången, då kommer inte endast några få att känna till det. Alla kommer att SE och VETA att Jesus kommer, oavsett var men lever och bor i världen. Jesus kommer till Jerusalem, till den stad som är i hela världens fokus, och som är Israels suveräna huvudstad och som kommer att bli hela världens erkända och hyllade huvudstad. Då kommer inte Jesus som ett litet och hjälplöst barn, utan som Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Jesu återkomst till jorden är minst lika väl annonserad som då han kom för första gången, men nu med den skillnaden, att den informationstekniska utvecklingen (IT) har nått sådana höjder, att den kan vara med och ”visualisera” Jesu återkomst till världens alla nationer och platser."

TV4 opererar in chip i handen
- Apg29 - "Chip opereras in i handen i direktsändning på TV4.
Profetian uppfylls. Bibeln talar om att detta ska ske i den sista tiden under Antikrist.
På nyhetsmorgon opererade Chai Maibert, tatuerad med nazistsymbol, in chip i högra handen på två av TV4:s medarbetare.
Detta är ett oerhört talande klipp då Peter Jihde och Sara Aasum Hultberg låter chipmärka sig i högerhanden i direktsändning.
Bibeln talar om att människorna under Antikrist ska ta emot ett märke på högra handen eller på pannan.
Vi ser här att propagandan som förbereder folks sinnen till att acceptera detta pågår för fullt."

Guds centrifugalkraft
-  Jonas Hallabro i Efter Kristus - "Vi behöver få tillbaka missionsperspektivet på vårt eget land. Sverige är ett missionsland där den överväldigande majoriteten av befolkningen ännu inte är lärjungar till Jesus eller del av en kristen församlingsgemenskap. Det har visat sig att nyplanterade församlingar med fokus på mission har bäst framgång i att aktivera varje medlem att nå dem som ännu inte är en del av den kristna gemenskapen. Idag finns det ett stort behov av fler livskraftiga och relevanta församlings-gemenskaper över hela vårt land och i synnerhet i våra större städer. Nyetablering ska inte ses som kritik eller konkurrens till det redan etablerade utan bör fungera som ett komplement och en positiv katalysator till allt det goda arbete som redan görs i våra kyrkor och missionshus.
Vår omgivande kultur har drastiskt förändrats och blivit post-kristen. Detta utmanar oss att med nödvändighet tänka nytt kring mission. Nu finns möjligheter men det krävs omvändelse. Mission är inte en aktivitet som vissa håller på med i kyrkan. Nej, mission hör till kyrkans grundläggande identitet och har sin grund i Guds väsen. Gud är relation i sin treenighet och till Guds väsen hör att sända och att bli sänd. Mission kan ses som ett utflöde ur Guds väsen. Mission är en centrifugalkraft som går från Fadern till Sonen och från Jesus vidare till oss."

Vårdnadsbidraget blir kvar
- Världen idag - "Regeringens besked var att det skulle slopas. Men på tisdagen fastställde riksdagens socialförsäkringsutskott att vårdnadsbidraget blir kvar.
- Det är mycket glädjande att valfriheten för familjen nu får vara kvar, säger Roland Utbult (KD).
Socialdemokraterna och Miljöpartiet deklarerade tydligt att de vill ta bort vårdnadsbidraget. Men i alliansens budgetförslag fanns det med. Regeringspartierna har också försökt använda frågan för att locka främst Folkpartiet, som ideologiskt är emot bidraget, till samarbete.
Men försöket misslyckades och alliansens budget vann som bekant omröstningen i riksdagen. Och på tisdagen fastställdes det i Socialförsäkringsutskottet att kommuner även framöver ska kunna betala ut eller införa vårdnadsbidrag."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar