Dagens Nyheter

13 dec. 2014

Nyhetsflödet söndag den 14 december

Berättelserna för tron på Jesus vidare
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Ni som läser Hemmets Vän vet att jag flera gånger skrivit om den svenska skolans lite ansträngda förhållande till tro och kyrkor. Skolan får inte förkunna, menar Skolverket – i alla fall inte en kristen förkunnelse. På orter där skolavslutningar firats i den lokala kyrkan i generationer var det ett tag tal om totalförbud. Barnen kunde hellre önskas God Jul i en gymnastiksal. Bra då att förutvarande skolminister Björklund hann förtydliga riktlinjerna innan sommaren: Det ska vara fullt tillåtet för en skola att även fortsättningsvis både samlas i kyrkan och sjunga julpsalm om Jesus."

Nu tar vi upp kampen mot växande kristen tolerans gentemot främlingsfientlighet
- Stefan Swärds blogg - "Jag har senaste veckan haft en särskild kontakt med pingstpastorn i Gävle Sven-Gunnar Hultman och Livets ords tidigare kommunikationschef Magnus Dahlberg. Vi är lika bekymrade över växande tolerans i kristna kretsar för främlingsfientlighet och SD:s svartmålning av invandring och invandrare, en svartmålning som vi menar är främlingsfientlig i sig, att detta alltmer tolereras i kristna kretsar, inte minst i pingstkarismatiska och mer strikt bibeltroende kretsar.
Vi har därför skrivit ihop en gemensam debattartikel, och vår ambition är att försöka få minst 200 frikyrkopastorer att stå med som undertecknare. Vi kontaktar nu ikväll nyckelpersoner i samfunden för att börja samla underskrifter."

2015 - Uppryckelse och Vedermöda
- Bloggen "Jesus kommer snart" - " Varje enskilt tecken, varje profetisk händelse, och Guds Andes vittnesbörd talar gemensamt om en enda sak: Jesus kommer snart tillbaka. Vi blåser i basun, och ropar högt till den som vill höra:
”Gör dig redo, för han kommer! Gör upp med synd och världslighet, för han kommer! Överlåt ditt liv på nytt i hans hand, för han kommer!
Budskapet om brudgummens återkomst går ut i denna tid. Vi lever i den sena midnattstimmen, och Herrens profetiska klocka slår snart tolv. Natten är på väg, då ingen människa mera kan verka."

Kvarglömda kryckor vittnar om Boltzius böner
- Eva Ruderstam i Inblick - " Kring sekelskiftet var Fredrik August Boltzius välkänd i hela Norden. Människor vallfärdade till hans stuga utanför Karlstad för att få förbön för sina sjukdomar – och se Gud gripa in. I hans gamla hem finns nu mängder av hjälpmedel som människor lämnat kvar när de blivit friska.
Idag är det inte många som känner till Fredrik Boltzius. Men Pernilla Kans från Karlstad är ett undantag. Hon har skrivit en uppsats på Karlstads Universitet om Boltzius liv. Som grund har hon mängder med brev som människor har skickat till honom."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar