Dagens Nyheter

12 dec. 2014

Nyhetsflödet lördag den 13 desember

Fredspriset sätter fokus på hädelselagarna
- SEA:s hemsida - "”Det är idealism att tro att regeringen helt avvecklar hädelselagen just nu.” Det sa Asma Jahangir, pakistansk människorättskämpe, tidigare FN:s särskilda rapportör för religionsfrihet och en av årets Right Livelihood-pristagare (också känt som det alternativa Nobelpriset) på ett seminarium vid Utrikespolitiska institutet i Stockholm. Hennes landskvinna Malala fick i veckan Nobels fredspris, vilket också sätter fokus på Pakistans hädelselagstiftning då även hon har anklagats för att häda mot Islam."

Ökade medel till trossamfunden
- Världen idag - "I stället för en sänkning, får trossamfunden ett ökat statligt stöd på 14 miljoner kronor i nästa års budget. Det står klart efter fredagens sammanträde i kulturutskottet.
– Regeringen hade för avsikt att under ett antal år närmast halvera stödet till trossamfunden. Men vi har höjt det. Så istället för att skära ner 7 miljoner kronor redan nästa år, så har vi lagt till 14 miljoner kronor, säger Lars-Axel Nordell (KD) till Världen idag."

Tack Jesus, äldre iranska paret får stanna i Sverige
- Stefan Swärds blogg - "Jag är så tacksam. Ett äldre iranskt par med anknytning till vår församling i Stockholm, vars barn flydde till Sverige för en del år sedan, därför att de hade övergivit islam och blivit kristna, de får uppehållstillstånd i Sverige. Svenska myndigheterna har varit fast beslutna att utvisa dem, trots att vi så tydligt påvisat att det är livsfarligt för detta äldre par med barn, barnbarn och barnbarnsbarn i Sverige, att utvisas till Iran. Det äldre paret har trots aktivt liv som muslimer hela livet, och starkt engagemang i den lokala moskén, närmat sig kristen tro genom barnen och barnbarnens vittnesbörd. Mannen blev döpt i vår församling för något år sedan."


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar