Dagens Nyheter

9 dec. 2014

Nyhetsflödet onsdag den 10 december

Förändra budgetlagen
- Stefan Swärd i Världen idag - "Det är ett betydande politiskt kaos i Sverige just nu. Som kristna är det viktigt att komma ihåg att vi har vårt medborgarskap i himlen. Vi hör till Guds rike, och Kristus är vår konung. Som kristna måste vi kunna leva under olika politiska system. Kristna församlingen växte ursprungligen fram under ett system av despotisk diktatur, och i denna motvind var kyrkan segrande och framgångsrik. Det är viktigt att vi har vår trygghet i Kristus och i Guds ord, och inte rycks med i den oro och i de konflikter som pågår i samhället.
Det är bra att vara lite sansad i den situation som har uppkommit. Sverige har haft ett ovanligt stabilt politiskt system under många år, med ett i en internationell jämförelse mycket stort socialdemokratiskt parti och ett stabilt borgerligt alternativ, förr med tre partier, sedan 23 år tillbaka med fyra partier. Även om vi är ovana vid majoritetsregeringar har regeringar i minoritet kunnat regera med ett stort mått av stabilitet."

Ryssland kommer att agera militärt
- Holger Nilsson i Flammor - "I det profetiska ordet finner vi att Ryssland kommer att agera militärt i den yttersta tiden. Vi kan nu ha sett början på detta.
Vi har tidigare i olika artiklar varnat för utvecklingen i Ryssland. Det som har hänt i år visar att varningarna varit befogade. Ryssland kommer att i den yttersta tidens händelser vara en militär stormakt. Utifrån den positionen kommer Ryssland att utmana till krig mot Israel. Detta finns profetiskt beskrivet i Hesekiel, kapitel 38 och 39. I dessa kapitel beskrivs detta som Gogs krigståg. I den beskrivning som där ges angående anfallet på Israel, beskrivs angriparna i Hes. 38:15: ”Du skall komma från ditt land längst uppe i norr...” Rakt upp längst i norr utifrån Israels position ligger Ryssland. Att detta kommer att ske i den yttersta tiden framgår än tydligare, i en engelsk bibelöversättning: ”in the latter days.” Hes. 38:8"

Vekkelsen i Iran fortsetter med uforminsket styrke! (På norska)
- Bjørn Olav Hansens blogg - "Se nøye på bildet! Og en gang til!
Det er hentet fra Iran, og viser dåp i en elv. Den kolossale vekkelsen som berører landet har slett ikke minsket, tvert om. Og det til tross for den kraftige forfølgelsen. Ved siden av Kina er Iran det landet som opplever den største vekkelsen. Den teller nå mer enn en million mennesker. De fleste har kommet til en levende tro på Jesus de siste årene."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar