Dagens Nyheter

4 dec. 2014

Nyhetsflödet torsdag den 4 december

Så har abortdebatten förändrats
- Världen idag - "För bara några decennier sedan var det komplext, tveksamt och debatterades intensivt såväl mellan som inom alla demokratiska partier. 
I dag är det något som firas, hyllas och kallas för en mänsklig rättighet utan att särskilt många reagerar. Det handlar om abort. En fråga där debatten på relativt kort tid totalt skiftat karaktär. I januari är det 40 år sedan lagen om fri abort infördes i Sverige.
1974 antog riksdagen en ny abortlag, som gjorde abort till kvinnans rättighet. Lagändringen föregicks av ett decennium där Sverige drastiskt ändrade inställning i abortfrågan.
 – Att fostret, eller det ofödda barnet, skulle ha rätt till liv, ett rättsligt skydd, ansågs tidigare självklart. Både bland läkare, kvinnoorganisationer och politiska partier ansågs det som självklart med en förbudslagstiftning, med undantag i vissa nödfall, förklarar Stefan Swärd, ordförande för Ja till livet, och som tidigare doktorerat med avhandlingen ”Varför Sverige fick fri abort”.

Svenska skattebetalare finansierar Hamas terror
- Holger Nilsson i Sändaren - "När Sverige beslutat att erkänna Palestina som stat är det att erkänna en stat som avlönar terrorister.
Daniel Greenfield vid Freedom Center skriver i Frontpage Magazine den 31 maj att Hamas arbetar med en islamistisk rörelse som främjar islam bland de arabiska medborgarna i Israel. Denna rörelse underhåller en grupp unga män så att de ska trakassera och kasta sten på judiska besökare som vill komma in på Tempelberget. För detta får dessa ungdomar 1 150—1 440 dollar i månaden.
Omräknat till palestinska löner är det mer än dubbelt så mycket som genomsnittslönen för en palestinier. När det lönar sig att strida mot israelerna, kommer det inte att bli lätt att skapa fred mellan dessa folk.

Att det är lönsamt att vara terrorist, det är illa nog. Det som också är illa är att vi svenska skattebetalare är med och finansiera detta! Tillsammans med andra EU-länder ges 2,9 miljarder kronor till palestinierna årligen. Av detta ska cirka två tredjedelar gå till den Palestinska myndigheten för att betala lönerna till denna. Nu är det inte bara myndighetspersoner som får lön, det innefattar också terrorister, enligt tidningen The Telegraph den 27 april."

EFS moderna historia – en personligt färgad berättelse

- Olof Edsinger i Efter Kristus - "På den stängda FB-grupp som kallas för ”Samtal om EFS – längtan och identitet” har det under de senaste veckorna samtalats friskt om just det som gruppen kallas. Flera har uttryckt indignation över EFS nuvarande ledning i allmänhet och missionsföreståndarens vädjan till EFS präster att inte viga samkönade i synnerhet. Många som engagerar sig i debatten ”vanns” för EFS idé under en period då vi hade ett annat ledarskap och en delvis annan inriktning i rörelsen, och jag har därför skrivit ett längre inlägg där jag ger min egen bild av vad som skiljer dessa olika eror åt. Jag lägger härmed ut den även på bloggen – för den som är intresserad."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar