Dagens Nyheter

27 dec. 2014

Nyhetsflödet söndag den 28 december

Löfven tog Alliansens ”utsträckta hand”
- Siewert Öholm i Världen idag - "Chocken kom redan morgonen den 15 september, när Sverige vaknade till ett nytt parlamentariskt läge. Även om 87 procent av väljarna röstat på de "gamla" lagen hade uppstickaren – SD – skaffat sig ett för svensk politik oväntat läge. Partiet som ingen hade velat räkna med, som några inte ens ville "ta i med tång" och som andra inte ens tog på allvar, hade med närmare 900.000 röster försatt riksdagens övriga partier i en beroendeställning. I handboll eller ishockey hade 87-13 varit glasklart som segermarginal, men i parlamentarismen gäller andra regler. En del regler är dessutom inte ens regler, utan praxis. S-, MP- och V-laget blev fler än Allianslaget. Men nu kom ett tredje lag in i spelet och ställde allt på ända."

Övervinn känslan av mindervärdighet – räkna med Guds styrka!
- Stanley Sjöberg i Prayer Point - "Den allra vackraste människa, som av andra beskrivs som en skönhet, ser sig i spegeln och tvivlar ibland på sitt utseende.
Den som tydligt upplevt Guds ledning in i sin uppgift, tvivlar ändå ofta på sin förmåga och lämplighet. Även om det ges mycket uppmuntran och beundrande stöd, upplevs ändå kritik från andra människor som svärdshugg. Den människa som ger ett intryck av att vara självsäker, kan vara mycket osäker."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar