Dagens Nyheter

8 dec. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 9 december

Vänsterpartiets kommunistiska rötter jämfört med SD som kallas ”nyfascister”
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson gav mig en bok att läsa inför julhelgen. Det är en bok om de brott mot mänskligheten som skett under 1900-talet under kommunistiska regimer. Titeln är ”Martyrernas tid”.
Mellan 75 miljoner och ett hundra miljoner (100 000 000) människor avrättades av kommunistiska regimer under 1900-talet. Kommunisterna hade inget förbarmande med bönder, inte heller intellektuella människor. Kristna församlingspräster avrättades, kyrkorna revs och människorna levde i skräck . Det var värre under kommunismen än det någonsin har varit under någon islamistisk regim.
Vänsterpartiets tidigare partiledare i Sverige beundrade kommunismen i Sovjet och hyllade Mao Tse Tung- De försvarade de röda khmererna och nonchalerade det som hände av brutalt förtryck överallt där denna typ av socialism härjade." 

”Abortfestivalen skojar bort svåra etiska frågor”
- Anna E. Nachman på SVT opinion - Kommentar med anledning av RFSU:s Abortfestival där de utlovar film, glögg och popcorn: "Av någon anledning blir abortförespråkare nervösa så fort man vill nyansera abortdebatten. Håller deras argument inte att synas i sömmarna?
Kanske inte. Deras två starkaste – att kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp och att fostret inte är livsdugligt – är tveksamma.
Vi kallar det "fri abort" men varför är den bara fri i 18 veckor? Kan kvinnor inte ta ansvar för sina aborter helt och fullt? Måste vi över huvud taget ha en lagstiftning? I Kanada får kvinnor göra abort när och hur de vill – ändå är antalet aborter per capita betydligt lägre än i Sverige.
Eller finns det kanske en hälsovinst med att sänka abortgränsen till tolv veckor? Man fattar ett snabbt beslut och står fast vid det i stället för att vela i oändlighet och göda ett växande klot av ångest.
Och apropå livsduglighet: Är aborträtten förverkad den dag man uppfinner en superkuvös som håller embryon vid liv? I dag gör man vid synnerliga skäl abort till och med vecka 22 – samtidigt kan för tidigt födda i samma vecka räddas till livet."

Gav en miljon til Frelsesarmeen
Från julgryteinsamlingen i Norge:
- Dagbladet - "Tidligere denne uka mottok frelsesarmeen i Kristiansand én million kroner i gave fra en giver som vil være anonym, skriver Fædrelandsvennen.
- Gaver får vi alltid, men ikke så store beløp som denne, såvidt jeg kjenner til, sier kaptein i Frelsesarmeen, Kolbjørn Ørsnes til Dagbladet.
Den anonyme giveren ønsker ikke noe oppmerksomhet rundt seg selv, men har gitt gaven for å støtte Frelsesarmeens arbeid for de svakeste i samfunnet.
- Vi har snakket med giveren om det, som sa at vi godt kunne fortelle hvor mye vi hadde fått, men personen ønsker egentlig ikke mer fokus på saken enn det. Vi er selvfølgelige takknemlige for gaven, sier Ørsnes til Dagbladet."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar