Dagens Nyheter

6 dec. 2014

Nyhetsflödet lördag den 6 december

Även alkohol i små mängder är skadlig
- Svenska Dagbladet - "Påståendet att måttligt drickande skyddar mot hjärt- och kärlsjukdomar är helt och hållet en myt. Den slutsatsen drar forskare bakom en ny och fördjupad internationell undersökning som idag presenteras på Medicinska riksstämman i Stockholm.
Alkohol kan vara gott och trevligt, men det går inte att påstå att det är bra för hälsan. Det är det inte hur mycket eller lite vi än dricker, säger Sven Andréasson, professor i socialmedicin och överläkare vid Beroendecentrum i Stockholm....
Forskargruppen menar att man nu kan slå hål på påståendet att lätt eller måttlig konsumtion av alkohol skulle ha en skyddande effekt mot hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes eller andra sjukdomar. I 30-40 år har det annars från en del forskarhåll hävdats att ett måttfullt alkoholintag minskar risken för hjärtinfarkt, medan den är förhöjd inte bara om man konsumerar stora mängder utan också om man helt avstår från alkohol."

Högt spel på Livets Ord
- Hemmets Vän - "Att en så framgångsrik och stor kristen organisation ändå vågar riskera
sitt förtroende genom att för sina medlemmar dölja generösa
pensionsavtal är ett högt spel, skriver Åke Hällzon."

SKR:s uppmaning: Be för Sverige
- Världen idag - "Be för Sverige och det parlamentariska läget på söndag. Den uppmaningen riktar nu Sveriges kristna råd, SKR, till kristenheten, efter ett möte på torsdagen.
– När vi möttes i de kyrkofamiljer som ingår i SKR så var det liksom ingen diskussion om vad vi skulle göra. Vi känner den oro som hela Sverige gör just nu, och vår naturliga respons är att vända oss uppåt och be, säger Kjell Larsson, missionsföreståndare för Svenska alliansmissionen, till Världen idag."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar