Dagens Nyheter

2 aug. 2013

Nyhetsflödet fredag den 2 augusti

Fredag den 2 augusti

Sila mygg och svälja kameler
- Siewert Öholm i Världen idag - "När EU ser ut att ha misslyckats med de flesta överstatliga ambitionerna inom unionen, verkar det som man vill ta igen skadorna med ett spektakulärt utspel riktat mot Israel, men försåtligt paketerat i termer av fredsinitiativ. Det vore för billigt att hänvisa till gamla spöken om att ”allt är judarnas fel”, men det ligger förbluffande nära när unionens  utrikesminister,  Catherine Ashton, helt historielöst klampar in i fredsansträngningarna mellan palestinier och Israel. Hon proklamerar nu ett direktiv som från 2014 ska förbinda alla EU:s länder att i praktiken  mer eller mindre bojkotta Israel. Det kan i varje fall vara första steget till en totalbojkott av hela staten. Direktivet vill förbjuda medlemsländer och ländernas företag  att göra affärer eller avtal med verksamheter som har direkt eller indirekt anknytning till så kallade ”ockuperade områden”. Ashton talar om Västbanken, Golan och östra Jerusalem, alltså stilleståndslinjerna från kriget 1967. Israel lämnade Gaza 2005."

Häxan bytte sida – nu varnar Désirée Kjellin för nyandlighet
- Inblick - "Efter en trasig uppväxt försökte Désirée Kjellin hitta lugnet genom yoga och meditation. Hon gick in i det nyandliga med all sin kraft och var snart häxa, och välbekant med den onda andevärlden. Men en dag satte sig Jesus på hennes sängkant – ett möte som först lämnade efter sig ett kaos men också en längtan efter mer av hans inre frid."

Angreppen inifrån: 1. Liberalteologin
- Bength Gustafsons blogg - "Upp till försvar! Det handlar om apologetik och att försvara Biblisk klassisk kristen tro emot angreppen som kommer både inifrån kyrka och frikyrka och utifrån samhället. I min första bloggtext under detta ämne gav jag en kort presentation av de olika angreppen.
Angreppen inifrån. När det gäller angreppen inifrån, så syftar jag på sådant som har skett inifrån de kristnas egna led och som har ägt rum med kristna ledares och företrädares både aktiva och passiva medverkan. Jag kommer att ta upp sex olika angrepp, men de hör egentligen samman med varandra. Det ena ger det andra
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar